Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Τίμησαν τον Μανώλη Κακλή και την Κρητική παράδοση! – Στιγμές συγκίνησης και υπερηφάνειας

Η Κρήτη  τιμάει τον σπουδαίο Κρητικής καταγωγής λαουτιέρη Μανώλη Κακλή. Το νησί  έμεινε φτωχότερο χωρίς την προσφορά και παρουσία του στην κρητική παράδοση.

Ο «Κακλής» αγαπήθηκε από όλους όσους συνεργάστηκε για το μεράκι του, το ήθος και τον επαγγελματισμό του. Όσο για  το κοινό του σε ολόκληρη την Ελλάδα και τους Έλληνες ομογενείς ανά τον κόσμο, η σχέση ήταν αμοιβαία. Ο κόσμος μαγεύτηκε μονομιάς από το λαούτο του και ο Μανώλης Κακλής αγάπησε όσο τίποτε άλλο το χάρισμα που είχε να προσφέρει διασκέδαση, αλλά και να εκφράζει όσους αγαπούν την Κρητική μουσική.

Παραμένει όμως στη μνήμη όλων  και μεσουρανεί στις καρδιές των Κρητικών που τον ακολούθησαν, τον τίμησαν και τον αγάπησαν σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Έτσι, ο Παγκρήτιος  Σύλλογος Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνου  στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του φετινού καλοκαιριού ,τίμησε  τη μνήμη τον  Ρεθυμνιώτη λαουτιέρη και τραγουδιστή Μανώλη Κακλή με μία συναυλία στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου.

Η πλούσια δισκογραφία που παρουσίασε τις δεκαετίες του 1970-1980 και  ακόμη περισσότερο οι δισκογραφικές συνεργασίες με τον Ροδάμανθο, τον Κλάδο και τον Μελεσσανάκη, τον έφτασαν από αναγνωρίσιμο ταλέντο του Ρεθύμνου, στην κορυφή της Κρητικής μουσικής με αμέτρητες παρουσίες σε παραδοσιακά κρητικά δρώμενα και σε κοινωνικές εκδηλώσεις των Κρητών στην Ελλάδα και τον κόσμο ολόκληρο.

Η εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε  την Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019, στις 21.00.

Παρουσίαση Γιώργος Βιτώρος
Ομιλητής Μανώλης Παπυράκης
Αφήγηση Βιργινία Παπυράκη

Είσοδος ελεύθερη.

Διοργανωτές

Παγκρήτιος  Σύλλογος  Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής

Δήμος Ρεθύμνου

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – 23χρονη φοιτήτρια βρέθηκε θετική στον κορονοϊό

Μετά από 20 μέρες επιβεβαιώνεται κρούσμα κορoνοϊού στο Ρέθυμνο. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι νοσηλευόμενο …

Ρέθυμνο – Το αντλιοστάσιο στην Αγία Φωτεινή τέθηκε εκτός λειτουργίας και τα λύματα κατέληξαν στη θάλασσα

Η επιστολή του Νίκου Σταγάκι: Κύριε Πρόεδρε, 1. Από τις 7 έως τις 11 Αυγούστου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize