Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Τι θα γίνει με τα μαθήματα και την εξεταστική στο ΠΚ

Μπορεί το πανεπιστήμιο στο Ρέθυμνο να φαίνεται άδειο από ανθρώπους κι όμως δεν ήταν, αφού κακήν κακώς πανεπιστημιακοί και φοιτητές προσπαθούν να ολοκληρώσουν το εξάμηνο.

13 είναι οι εβδομάδες που πρέπει να συμπληρωθούν ισάριθμα μαθήματα και επειδή σε μερικές περιπτώσεις χάθηκαν μαθήματα από ακύρωση λόγω των σεισμών που έχουν σημειωθεί στην Κρήτη, αλλά και για να προλάβουν τυχόν νέο lockdown, υπήρξαν περιπτώσεις καθηγητών που έκαναν μάθημα ακόμα και στις 7 Ιανουαρίου.

Τα φώτα που βλέπετε αναμμένα δεν ήταν ξεχασμένα έτσι, αλλά όντως στην συγκεκριμένη ευρύχωρη αίθουσα γινόταν μάθημα.

Ακόμα και στην έτερη φωτογραφία που… δεν υπάρχει ψυχή, γινόταν μάθημα σε μία από τις μικρές αίθουσες…

…και βέβαια δεν ξεχνάμε και την μοναχική γατούλα που θα έχει πεινάσει αυτόν τον καιρό όσο να ‘ναι… και στο βάθος φοιτήτρια με φόντο την κλειστή καφετέρια.

Υπήρξαν περιπτώσεις που τα μαθήματα έγιναν με ούτε μια δεκάδα φοιτητές να είναι παρόντες, αφού το σκηνικό αβεβαιότητας που διαμορφώνεται, δεν αφήνει περιθώρια για καθυστερήσεις. Η εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου έχει προγραμματιστεί για τέλος Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου με πυκνό πρόγραμμα, αλλά ως τότε πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έγκαιρα και τα μαθήματα για να υπάρξει και κάποιος χρόνος για μελέτη.

Στις 12 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει η σύνοδος των πρυτάνεων για τυχόν νέα μέτρα. Φαίνεται ότι τα μαθήματα θα ξεκινήσουν δια ζώσης και αναλόγως την κατάσταση θα ληφθούν οι αποφάσεις. Δεν αποκλείεται τα μαθήματα να είναι υβριδικά σε περιπτώσεις μαθημάτων με μεγάλα ακροατήρια, ή και εξ αποστάσεως, ενώ σε ό,τι αφορά την εξεταστική, θα γίνουν προσπάθειες να υπάρξει και επαναληπτική εξέταση για όσους νόσησαν και δεν μπόρεσαν να προσέλθουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.