Ρέθυμνο – Τη νύχτα στην πόλη δεν βγήκε υπηρεσιακό όχημα του ΤΑΕ για περιπολία

Το επεισόδιο στα Σφακιά και τα παράπονα για τη διαχείριση δυνάμεων

Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν προχθές τη νύχτα στα Σφακιά ανάμεσα σε δύο νεαρούς από την περιοχή. Με αφορμή τον επαγγελματικό ανταγωνισμό, όπως λένε κάποιοι, οι μεταξύ τους σχέσεις είναι τεταμένες και προχθές δεν ήθελε και πολύ να παρεκτραπεί η κατάσταση αφού υπό το καθεστώς απειλών βγήκε και όπλο, όπως λένε κάποιες πληροφορίες.

Στα Σφακιά έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις από το Ρέθυμνο προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να λήξει το επεισόδιο χωρίς περαιτέρω παρατράγουδα.

Πάντως με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό και το γεγονός ότι χρειάστηκε να σταλούν δυνάμεις από το Ρέθυμνο αντί των Χανίων, αστυνομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να γίνει μία διαφορετική διαχείριση στον σχεδιασμό και στη διάθεση της αστυνομικής δύναμης των Χανίων καθώς τους τελευταίους μήνες μεγάλος αριθμός αστυνομικών δεσμεύεται στη φύλαξη στόχων με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την ασφάλεια των πολιτών και την αστυνόμευση της ενδοχώρας.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις δυνάμεις των ΤΑΕ που για παράδειγμα φυλούν σε 24ωρη βάση το εκκενωμένο κτήριο της πρώην κατάληψης της Roza Nera υπό το φόβο ανακατάληψης. Και φυσικά δεν είναι ο μοναδικός φυλασσόμενος στόχος στην πόλη των Χανίων. Υποστηρίζεται πάντως ότι για να μεταβούν οι δυνάμεις από το Ρέθυμνο στα Σφακιά επειδή δεν υπήρχαν διαθέσιμες δυνάμεις από τα Χανιά, τη νύχτα στην πόλη του Ρεθύμνου δεν βγήκε υπηρεσιακό όχημα του ΤΑΕ για περιπολία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς