Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Τι έδειξε ο έλεγχος των λυμάτων σε διάφορες περιοχές του Μυλοποτάμου

Με βάση τα αποτελέσματα των αναλύσεων απαιτείται αυξημένη προσοχή

H ΔΕΥΑ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ συνεχίζει την παρακολούθηση της ανίχνευσης του ιού SARS-COV-2, στα αστικά λύματα.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν δειγματοληψίες στις 20/05 στα λύματα τριών Μονάδων βιολογικού καθαρισμού για την εργαστηριακή διερεύνηση του ιού, εφαρμόζοντας την Εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας (Αριθμ. Πρωτ. Δ1(δ)/Γ.Π. οικ. 30638, 15/5/2020), για την ανάλυση των λυμάτων, προκειμένου να ανιχνευθούν έγκαιρα περιοχές, στις οποίες ο κορωνοϊός έχει εξάπλωση.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων, οι δειγματοληψίες που έγιναν σε ανεπεξέργαστα λύματα έδειξαν τα παρακάτω:

  1. Στη Μονάδα Βιολογικού καθαρισμού Περάματος που επεξεργάζονται τα λύματα των Τ.Κ. Περάματος, Αγγελιανών, Αλφάς, Μαργαριτών, Χουμερίου, Αγ. Μάμα ανιχνεύτηκε γενετικό υλικό του ιού. Παρατηρείται σταθεροποιητική τάση του ιϊκού φορτίου του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα, σε σχέση με την προηγούμενη δειγματοληψία του Μαρτίου, αλλά η συγκέντρωσή του παραμένει σε υψηλά επίπεδα.
  2. Στη Μονάδα Βιολογικού καθαρισμού Μπαλί στην παρούσα δειγματοληψία του Μαΐου ανιχνεύθηκε γενετικό υλικό του ιού, ενώ στην προηγούμενη δειγματοληψία του Μαρτίου δεν είχε ανιχνευθεί.
  3. Στη Μονάδα Βιολογικού καθαρισμού Πανόρμου που επεξεργάζονται τα λύματα των Τ.Κ. Ρουμελή, Σκεπαστής, Αχλαδέ, Πανόρμου στην παρούσα δειγματοληψία δεν ανιχνεύτηκε γενετικό υλικό του ιού στα λύματα.

Με βάση τα αποτελέσματα των αναλύσεων απαιτείται αυξημένη προσοχή, και αυστηρή τήρηση των κανόνων, αφού στα  λύματα δύο μονάδων βιολογικού καθαρισμού Περάματος και Μπαλί ανιχνεύεται γενετικό υλικό του ιού SARS-COV-2.

Η ΔΕΥΑ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ θα συνεχίσει τις δειγματοληψίες στα λύματα, για την παρακολούθηση της συγκέντρωσης του ιού, με σκοπό πάντα τη διασφάλιση της υγείας των κατοίκων του Δήμου, από την εξάπλωση της πανδημίας COVID-19.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς