Ρέθυμνο – Θετικό στον κορονοϊό το δείγμα στην είσοδο του βιολογικού καθαρισμού της ΔΕΥΑΡ!

Το μήνυμα του προέδρου της ΔΕΥΑΡ, Βασίλη Θεοδωράκη:

Αγαπητοί φίλοι,

Από τα 24ωρα ανεπεξέργαστα δείγματα λυμάτων που λαμβάνουμε στην είσοδο του βιολογικού Ρεθύμνου,

προέκυψε ΘΕΤΙΚΟ αποτέλεσμα στο TEST για εύρεση γενετικού υλικού του COVID-19,

ενώ έως σήμερα ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΌ.

Άρα περισσότερα κρούσματα στο ΡΕΘΥΜΝΟ… ΠΡΟΣΟΧΉ!!!!!!!!!!

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΡ:

Η Δ.Ε.Υ.Α. Ρεθύμνου κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα διενέργησε τακτικούς ελέγχους στα ανεπεξέργαστα λύματα, που καταλήγουν στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού. Ο έλεγχος γινόταν λαμβάνοντας 24ωρα ανεπεξέργαστα δείγματα από την είσοδο λυμάτων του Βιολογικού Καθαρισμού και με την μέθοδο της διενέργειας τεστ με την τεχνική της μοριακής ανίχνευσης του γενετικού υλικού του ιού, σε συνεργασία με εργαστήριο του Ρεθύμνου, ελέγχαμε πιθανή συγκέντρωση του ιού στο δείγμα.

Κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων ελέγχων τα αποτελέσματα εύρεσης γενετικού αποτυπώματος του ιού στα λύματα ήταν αρνητικό.

Κατά τον τελευταίο όμως έλεγχο την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020 τα αποτελέσματα ήταν θετικά.

Μετά τη λήψη των αποτελεσμάτων ενημερώσαμε τον Ε.Ο.Δ.Υ. σύμφωνα με τα σχετικά πρωτόκολλα, προκειμένου να προβεί σε όποιες ενέργειες κρίνει σκόπιμες.

Η ΔΕΥΑΡ συστήνει να τηρούνται πιστά οι οδηγίες πρόληψης της μετάδοσης του COVID-19, όπως αυτές έχουν δοθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης μας ενημέρωσε σήμερα, ότι σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ., το ΕΚΠΑ και τις 4 Δ.Ε.Υ.Α. των μεγάλων πόλεων της Κρήτης θα ξεκινήσει άμεσα πρόγραμμα ελέγχου του ιικού φορτίου COVID-19.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize