Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Θεσμικές συναντήσεις και επαφές Γιάννη Κεφαλογιάννη για τους δασικούς χάρτες

Το μείζον ζήτημα που απασχολεί την κοινωνία του Ρεθύμνου αναφορικά με τους δασικούς χάρτες ανέδειξε με παρέμβασή του προς τον Υφυπουργό Προστασίας του Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Αμυρά, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης. 

Με δεδομένη τη σημασία που έχει η κατοχή και η αξιοποίηση των γαιών στον πυρήνα της κρητικής κοινωνίας, ήδη από τις 7/4/2017, ο ρεθεμνιώτης υφυπουργός έχει καταθέσει μια πλήρη κοινοβουλευτική παρέμβαση για το ζήτημα. Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, κα. Μαίρη Λιονή, καθώς και διαδοχικές συναντήσεις με τους Δημάρχους Αγίου Βασιλείου και Ανωγείων, κ. Γιάννη Ταταράκη και κ. Σωκράτη Κεφαλογιάννης.

Αντίστοιχα, τις επόμενες μέρες,  ο κ. Κεφαλογιάννης αναμένεται να έχει επικοινωνία με τον Δήμαρχο Ρεθύμνου, κ. Γιώργη Μαρινάκη, τον Δήμαρχο Μυλοποτάμου, κ. Δημήτρη Κόκκινο, καθώς και τον Δήμαρχο Αμαρίου, κ. Παντελή Μουρτζανό.

Τέλος, στο πλαίσιο ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε προς την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας από αρμόδιο υφυπουργό, κ. Γιώργο Αμυρά, ο ρεθεμνιώτης υφυπουργός ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας άμεσες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που χουν ανακύψει. Στο πλαίσιο αυτό, έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη παρουσία των δύο υφυπουργών την ερχόμενη Τρίτη στις 11 π.μ., με τη συμμετοχή φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, καθώς και εκπροσώπων του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, του Τεχνικού Επιμελητήριου και του παραρτήματος Κρήτης του ΓΕΩΤ.Ε.Ε..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize