Ρέθυμνο – Θερμό φθινόπωρο με κινητοποιήσεις για συντάξεις, ασφαλιστικό και υγεία

Δυναμικές κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν για το φθινόπωρο οι συνταξιούχοι από το Ρέθυμνο, με φόντο τις διεκδικήσεις για τα αναδρομικά, αλλά και εν γένει για τις συντάξεις, το ασφαλιστικό και την υγεία. Οι συνταξιούχοι τονίζουν ότι θα εμμείνουν στις κινητοποιήσεις τους σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, ανεξαρτήτως κυβέρνησης, εάν η ζωή και διαβίωσή τους δεν επανέλθει σε όρους αξιοπρέπειας.

 

Στις επάλξεις του αγώνα θα επανέλθουν το φθινόπωρο οι συνταξιούχοι, τονίζοντας ότι ανεξαρτήτως κυβέρνησης η ανάγκη για διεκδίκηση των χαμένων δικαιωμάτων και κεκτημένων σε τρία βασικά μέτωπα, το ασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό και την υγεία, παραμένει επιτακτική.

Οι συνταξιούχοι υπογραμμίζουν ότι, ό,τι καταφέρνουν γίνεται μέσω των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων και όχι με άλλους τρόπους, με αιχμή του δόρατος την ανάκληση της μείωσης του αφορολόγητου.

Τον Σεπτέμβρη θα ξεκινήσουν οι κινητοποιήσεις σε κάθε έδρα περιφερειακής ενότητας από τις ενώσεις και τους συλλόγους των συνταξιούχων για να διαδεχθούν τον Οκτώβρη από ακόμα πιο μαζικές κινητοποιήσεις περιφερειακού χαρακτήρα με τους συνταξιούχους να προαναγγέλλουν ένα θερμό φθινόπωρο από άποψη διαδηλώσεων και διαμαρτυριών.

Μόνο το 2018, 160 ήταν οι κινητοποιήσεις πανελλαδικά από το κίνημα των συνταξιούχων που θα συνεχίσουν τη συνεργασία ανάμεσα στις τοπικές ενώσεις, συλλόγους και με τις εκάστοτε ομοσπονδίες συνταξιούχων για να επανέλθει η ζωή τους στην αξιοπρέπεια που αρμόζει στα περήφανα γηρατειά.

Η απόφαση πάντως του ΣτΕ θα επηρεάσει και τις κινήσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας.

Το νέο ασφαλιστικό νοµοσχέδιο µε όλες τις αλλαγές θα έρθει στη Βουλή µετά τη δηµοσίευση των κρίσιµων αποφάσεων του ΣτΕ για µια σειρά από επιµέρους µεταρρυθµίσεις του νόµου Κατρούγκαλου με το κλίμα να είναι θερμό το φθινόπωρο με φόντο τις διεκδικήσεις για τα αναδρομικά.

φωτό αρχείου

cretedoc.gr

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Επίσκεψη εκπροσώπου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος στα Ανώγεια

Το μεσημέρι της Πέμπτης 6 Αυγούστου 2020 επισκέφθηκε το Δήμαρχο Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη η Δρ. …

Ρέθυμνο – Νέος μόνιμος γενικός γιατρός στο Κέντρο Υγείας Αγίας Φωτεινής

Στο Κ.Υ. Αγίας Φωτεινής της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης διορίστηκε ένας μόνιμος, ειδικευμένος ιατρός ειδικότητας Γενικής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize