Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Θερμή η συμμετοχή μαθητών και μαθητριών γυμνασίων στον 2ο Μαραθώνιο

Με τη θερμή συμμετοχή 250 συνολικά μαθητών-τριών από όλα τα Γυμνάσια του Νομού οι οποίοι-ες πλαισιώνουν 52 ομάδες, ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021, ο 2ος Μαραθώνιος Γυμνασίων Ρεθύμνου που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ρεθύμνου σε αγαστή συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ρεθύμνου.

Όπως είναι γνωστό, η πρωτοβουλία του Μαραθωνίου με σύνθημα Περπατώ/τρέχω – μαζεύω χιλιόμετρα για καλό σκοπό» έχει τριπλό στόχο:

• Την εναρμόνιση με την προτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σύμφωνα με την οποία είναι αναγκαία για την σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών και των έφηβων η Μέτρια προς Έντονη Φυσική Δραστηριότητα (τρέξιμο σε αργό ρυθμό), για τουλάχιστον 60 λεπτά σε καθημερινή βάση ή επί 420 λεπτά την εβδομάδα.

• Την ενθάρρυνση και κινητοποίηση των εφήβων μαθητών/ τριών Γυμνασίου της πόλης μέσα από ένα υγιές , αναζωογονητικό ερέθισμα, να συναναστραφούν με ασφάλεια, να αθληθούν, να ψυχαγωγηθούν και κυρίως,

• Τη συνεργασία τους, για να πετύχουν μαζί ένα κοινό στόχο αλληλεγγύης, ανιδιοτέλειας και προσφοράς: την προσφορά τριών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών σε ισάριθμα Ειδικά σχολεία του Ρεθύμνου.

Η δράση, θα διαρκέσει 7 εβδομάδες. Κατά το χρονικό αυτό διάστημα οι ομάδες θα πρέπει να περπατάνε ή να τρέχουν και να αναρτούν σε ειδική πλατφόρμα τις επιδόσεις τους προκειμένου να αναδειχθούν οι 3 νικήτριες. Ο 2ος Μαραθώνιος Γυμνασίων του Ρεθύμνου θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022. Την ημέρα της λήξης οι συμμετέχουσες ομάδες θα λάβουν μέρος σε ένα πραγματικό Μαραθώνιο, διανύοντας την καθορισμένη απόσταση, ομαδικά. Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα θα γίνουν από το παραλιακό μέτωπο, μπροστά από το Λύκειο Ελληνίδων.
Ο Δήμος Ρεθύμνης και οι Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης συγχαίρουν τα παιδιά για την ευγενική τους συμμετοχή κι εύχονται σε όλους –ες, ασφαλείς διαδρομές, έντιμο παιχνίδι και καλή επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς