Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – «Θερίζει» ο δάκος τα ελαιόδεντρα

Κάθε φέτος και χειρότερα στην ελαιοπαραγωγή της Κρήτης.

Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με τη σωρεία ασθενειών που πλήττουν τα ελαιόδεντρα του νησιού, έχουν αποδεκατίσει την παραγωγή, ενώ και το λιγοστό ελαιόλαδο που αναμένεται να παραχθεί κατά την προσεχή ελαιοκομική περίοδο, θα είναι χαμηλής ποιότητας και τιμής.

Ούτε καν οι τρεις ψεκασμοί που έχουν ήδη διενεργηθεί για την καταπολέμηση του δάκου, έχουν αποφέρει σε κάτι με τις εικόνες να είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτικές.

Ανομβρία, απουσία χιονιού από τα βουνά της Κρήτης, προσβολή από πληθώρα ασθενειών, απέφεραν πλήρως αποκαρδιωτικές εικόνες στα ελαιόδεντρα του νησιού. Μάλιστα, Η ποσότητα της παραγωγής αναμένεται να είναι εξαιρετικά χαμηλή κατά την προσεχή ελαιοκομική περίοδο. Απογοητευμένος δείχνει στον φακό της ΚΡΗΤΗ TV, τον κατεστραμμένο ελαιόκαρπο, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Γιώργος Κατσανέβας.

Τι κι αν έχουν γίνει τρεις ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου και επίκεινται ακόμα τρεις, φέτος ο ελαιόκαρπος έχει προσβληθεί από σωρεία παράσιτων με αποτέλεσμα η λιγοστή παραγωγή να καταστρέφεται πάνω στα δέντρα, ακόμα και να πέφτει στο έδαφος με τον πρόεδρο του ΣΕΔΗΚ, Γιώργο Μαρινάκη να επιμένει ότι χρειάζεται ακόμα πιο άρτια δακοκτονία και προστασία εν γένει του φυσικού περιβάλλοντος της Κρήτης.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η τιμή του ελαιολάδου που θα προκύψει θα είναι χαμηλή, καθώς χαμηλή θα είναι επίσης και η ποιότητα του φετινού ελαιολάδου μετά από τις τόσες κακουχίες, δυσχέρειες και τις δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες που συνδυάστηκαν με την προσβολή του ελαιοκάρπου από σειρά ασθενειών.

 

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Τροχαίο με σφοδρή σύγκρουση στον Λατζιμά

Στο σημείο επικράτησε για λίγο κυκλοφοριακή αναστάτωση ενώ κλιμάκιο της τροχαίας που έσπευσε ρύθμισε την …

Ρέθυμνο – Διακοπή νερού στον Άγιο Δημήτριο

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – Δ.Ε. ΑΡΚΑΔΙΟΥ, 10/08/2020 και ώρα 9:10, ΑΙΤΙΑ ΒΛΑΒΗΣ : ΔΙΑΡΡΟΉ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize