Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο: Θα μας αλλάξουν τα φώτα με δάνειο 4 εκατομμυρίων που θα αποπληρώνεται από την εξοικονόμηση ενέργειας!

Ένα φιλόδοξο σχέδιο αντικατάστασης των δημόσιων λαμπτήρων και κάποιων εκ των φωτιστικών σωμάτων, έχει στα σκαριά ο δήμος Ρεθύμνου με δανειοδότηση από ταμείο παρακαταθηκών και δανείων και την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα. Το κόστος της παρέμβασης ανέρχεται στα 4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι δόσεις του δανείου θα αποπληρώνονται από την εξοικονόμηση πόρων μέσω των λαμπτήρων νέας τεχνολογίας που θα εγκατασταθούν.

Με 4 εκατομμύρια ευρώ, δάνειο από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων σε συνεργασία με την ΕκΤ, ο δήμος Ρεθύμνου θα συμμετάσχει σε πρόγραμμα αντικατάστασης λαμπτήρων και φωτιστικών σωμάτων με νέας τεχνολογίας εξοικονόμησης ενέργειας.

Σε 7.000 περίπου ανέρχονται τα φωτιστικά σώματα που διαχειρίζεται ο δήμος Ρεθύμνου με τον εργολάβο που θα αναλάβει το έργο να είναι υπεύθυνος και για τη συντήρηση του δικτύου, ενώ το δάνειο θα αποπληρώνεται από την εξοικονόμηση πόρων.

Ο δήμος Ρεθύμνου φιλοδοξεί σταδιακά με ιδίους πόρους να επεκτείνει και να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες ηλεκτροφωτισμού και στην ενδοχώρα.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Βράβευσαν ζευγάρι Γερμανών που έρχεται για διακοπές εδώ και 50 χρόνια!

Ένα ζευγάρι Γερμανών που επισκέπτονται επανειλημμένα την Κρήτη από το 1990 -και ειδικά την πόλη …

Ρέθυμνο – Το πρόγραμμα ψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών 22 – 26 Ιουνίου και συμβουλές

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης ότι το πρόγραμμα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize