Ρέθυμνο – Θα αλλάξει όψη η Πλατεία 110 Μαρτύρων στα Μισίρια

Μετά από παλινωδίες ετών, υπογράφηκε η σύμβαση για να αλλάξει όψη η Πλατεία 110 Μαρτύρων στα Μισίρια.

Θα ληφθεί μέριμνα για την προσβασιμότητα στο μνημείο, την αντικατάσταση της παιδικής χαράς και του γηπέδου μπάσκετ με σύγχρονων προδιαγραφών, όπως και για την πλακόστρωση της πλατείας. Παράλληλα, στο φουλ προχωρούν οι εργασίες μετά τη βαρυχειμωνιά, στην κεντρική πλατεία της Καλλιθέας.

Με 200 χιλιάδες ευρώ περίπου και με γενναία έκπτωση από τα αρχικά προϋπολογισθέντα, 460 χιλιάδες ευρώ, ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης στην Πλατεία 110 Μαρτύρων στα Μισίρια. Η σχετική σύμβαση υπογράφηκε ανάμεσα στον δήμο Ρεθύμνου και τον ανάδοχο του έργου.

Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων νέα παιδική χαρά και γήπεδο μπάσκετ, όπως και την πλακόστρωση της πλατείας, σε μια παραμελημένη περιοχή στα ανατολικά προάστια της πόλης του Ρεθύμνου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ρεθύμνου, Γιώργο Μαρινάκη, θα ληφθεί ειδική μέριμνα για την προσβασιμότητα του μνημείου, όπως και ώστε ο βασικός όγκος των εργασιών να έχει ολοκληρωθεί πριν τις επετειακές εκδηλώσεις για την Μάχη της Κρήτης, αφού αρκετοί κάτοικοι της περιοχής, επιζήσαντες της ναζιστικής θηριωδίας, δίνουν το παρών στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, κάθε χρόνο.

Την ίδια ώρα, στην Καλλιθέα, τρία συνεργεία εντείνουν τις προσπάθειές τους για να ολοκληρωθούν έγκαιρα οι εργασίες ανάπλασης στην Πλατεία Άι Γιώργη του Πεταλιώτη, μετά από έναν δύσκολο χειμώνα που καθυστέρησε την ανάπλαση και με στόχο να υπογειοποιηθούν τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών και ηλεκτροδότησης, όπως και να διαχωριστούν τα δίκτυα ομβρίων και λυμάτων της περιοχής.

cretedoc.gr

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – 6 τουρίστες με κορονοϊό σε ξενοδοχείο καραντίνας

Έξι τουρίστες φιλοξενεί το ξενοδοχείο καραντίνας στο Ρέθυμνο σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Το …

Ρέθυμνο – Όλγα Κεφαλογιάννη και Μίνως Μάτσας στο πρώτο τους καλοκαίρι στην Κρήτη

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης δημοσίευσε στο instagram την πρώτη τους κοινή φωτογραφία Τις διακοπές τους στο Ρέθυμνο, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize