Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Τέσσερις οι διεκδικητές της Creta Farms

Λίγες ημέρες μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ των τραπεζών και των βασικών μετόχων της Creta Farms και ήδη τέσσερις διεκδικητές έχουν εμφανιστεί στον ορίζοντα.

Κάτι που δημιουργεί αισιοδοξία, όπως εξηγούσε στο περιθώριο εκδήλωσης ο επικεφαλής της ΕΥ στην Ελλάδα κ. Πάνος Παπάζογλου, πως το ζήτημα της εισηγμένης  θα ολοκληρωθεί με επιτυχία ως το τέλος της χρονιάς με την είσοδο στρατηγικού επενδυτή.

Σύμφωνα με τον κ. Παπάζογλου ανάμεσα στους διεκδικητές είναι ο ισχυρός άνδρας της Chipita και της Νίκας, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ο ομογενής επιχειρηματίας Θεόδωρος Δουζόγλου καθώς και το αμερικανικό fund HIG Capital με αξιοσημείωτη δραστηριότητα στη χώρα μας, όπως είχε γράψει παλιότερα και το NM. Επιπρόσθετα τις τελευταίες ημέρες έχει εμφανιστεί  ακόμα μία ξένη εταιρεία, της οποίας ηγείται Έλληνας μάνατζερ.

Ο κ. Παπάζογλου πάντως εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα υπάρξει εκδήλωση ενδιαφέροντος για την κρητική αλλαντοβιομηχανία και από άλλους επίδοξους επενδυτές αφού παρά τα προβλήματα ρευστότητας παραμένει μία καλή εταιρεία με ισχυρό μπραντ και μοναδικά προϊόντα που της έχουν δώσει τη θέση του leader της αγοράς.

Παραδέχθηκε ωστόσο πως οι διαπραγματεύσεις με τους επίδοξους επενδυτές δεν θα είναι εύκολες με κυριότερο  –πιθανότατα – σημείο τριβής το «κούρεμα» δανείων της επιχείρησης.

Κρίσιμο στοιχείο βέβαια για να προχωρήσουν όλα αυτά ομαλά είναι η εκπλήρωση ενός βασικού όρου του Μνημονίου, αυτό της επιστροφής των σημάτων και των ευρεσιτεχνιών της από την κυπριακή Novaplot, συμφερόντων Δομαζάκη, στην Creta Farms, κάτι για το οποίο δεσμεύτηκαν να κάνουν τα δύο αδέλφια ως τις 31 Ιουλίου.

Στο μεταξύ η ΕΥ, η οποία έχει αναλάβει και την εποπτεία της εισηγμένης, θα έχει τοποθετήσει και CRO ως το τέλος της εβδομάδας, όπως είπε ο κ. Παπάζογλου.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Εγγραφές σε κενές θέσεις ειδικοτήτων του ΔΙΕΚ Ρεθύμνου

Μετά την ολοκλήρωση της Α’ φάσης εγγραφών, προέκυψε περιορισμένος αριθμός κενών θέσεων στις παρακάτω ειδικότητες …

Ρέθυμνο – Φωτιά σε διαμέρισμα πολυκατοικίας – Στο νοσοκομείο ένας άνδρας

Η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία Υπό έλεγχο η φωτιά σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στο Ρέθυμνο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize