Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Τεράστιες είναι οι καταστροφές στον δήμο Αγίου Βασιλείου

Τεράστιες είναι οι καταστροφές στο δήμο Αγίου Βασιλείου όπως τόνισε ο δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Ταταράκης, αναφέροντας ότι τόσο το αγροτικό όσο και το οδικό δίκτυο είναι διαλυμένα από τη θεομηνία.

Συγχρόνως, έχουν καταστραφεί τοιχία αντιστήριξης, η πεζογέφυρα του Πλακιά κατέρρευσε, το κάμπινγκ της περιοχής πλημμύρισε, ενώ οι δημοτικοί δρόμοι έχουν σοβαρά προβλήματα λόγω των καταπτώσεων. Ο μεγάλος όγκος νερού δημιούργησε προβλήματα και στα ρέματα, τα οποία ευτυχώς είχαν καθαριστεί πολύ πρόσφατα.

Ζημιές σημειώνονται επίσης σε ύδρευση, άρδευση και αποχέτευση, ενώ όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος τα συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς για τις αποκαταστάσεις, προσθέτοντας ότι οι δυνατές βροχές έχουν ξεθάψει πολλά δίκτυα τόσο της ύδρευσης όσο και της άρδευσης.

«Ο Κοξαριανός ποταμός για μισό μέτρο δεν ξεχείλισε στις κατοικημένες περιοχές, ξεχείλισε όμως στα χωράφια όπου και έκανε πολύ μεγάλες ζημιές» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος και πρόσθεσε: Ένα μέτρο πάνω από τη γέφυρα του Πρέβελη ανέβηκε ο Μέγας Ποταμός (Κουρταλιώτης) με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τα πάντα στο πέρασμά του.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι από τα ακραία καιρικά φαινόμενα η δημοτική ενότητα που επλήγη περισσότερο είναι αυτή του Φοίνικα.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης η δημοτική αρχή ξεκίνησε να καταγράφει ζημιές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize