Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Ταΐζει τις κατσίκες που διατηρεί παράνομα με τα δέντρα του δήμου σε τουριστικό οικισμό! – Απίστευτες εικόνες και έγγραφα!

Κωμικές καταστάσεις που απέχουν λίγα χιλιοστά τύχης από την τραγωδία, εκτυλίσσονται εδώ και τουλάχιστον 18 χρόνια στον Πλατανιά Ρεθύμνου.

Κατσίκες βόσκουν ανεξέλεγκτα εντός αστικής περιοχής, όπου απαγορεύεται από το νόμο, με κίνδυνο πεζών και επιβαινόντων σε οχήματα που αίφνης βλέπουν τα ερίφια στο… οδόστρωμα!

Η ίδια κατάσταση κάθε χρόνο και χειρότερα με φορείς και δικαιοσύνη να ολιγωρούν.

Σκηνές καθημερινότητας μιας υποανάπτυκτης χώρας, αφημένης στην τύχη της, λίγα χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης του Ρεθύμνου.

Για του λόγου το αληθές ακόμα και κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ ένα ρίφι απέδρασε από ένα από τα οικόπεδα-χωματερές όπου κρατούνται τα ζώα, υποσιτισμένα και σε αναζήτηση τροφής.

Το καλοκαίρι ο τραγέλαφος επεκτείνεται και στους τουρίστες που τα λυπούνται και τα ταΐζουν ψωμί και φρούτα, ενώ το χειμώνα τα λυπούνται οι ντόπιοι και τα σιτίζουν με ζωοτροφές, αναγνωρίζοντας ότι το ζήτημα είναι ο προβληματικός ιδιοκτήτης και όχι τα ζωντανά…

Οι κατσίκες είναι όχι μόνο οικόσιτες, αλλά και… κατοικίδιες, αφού σπεύδουν στον φακό της ΚΡΗΤΗ TV θεωρώντας ότι θα… ταϊστούν… όμως δεν λείπουν και οι φορές που σε αναζήτηση τροφής καταστρέφουν το πράσινο του δήμου, ιδιωτικές πρασιές και κήπους με την αμέλεια του ιδιοκτήτη να φτάνει στο σημείο τα ζωντανά να μπουκάρουν ακόμα και σε… σπίτια!

Κι όμως υπάρχουν έγγραφα που πιστοποιούν ότι απαγορεύεται αυτή η δραστηριότητα, βόρεια του ΒΟΑΚ και δη σε τουριστικές περιοχές, όπως ο Πλατανιάς!

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη για πρώτη φορά το 2009 και τελευταία την 1η Οκτωβρίου του 2018 με αναβολή για τον Ιούνιο του 2021 με κατοίκους κι επιχειρηματίες να καταγγέλλουν ότι καταστρέφονται οικονομικά και βιοτικά με τη δικαιοσύνη να… αλληθωρίζει.

Υγειονομικό, αστυνομία και εισαγγελία είναι ενήμεροι, όπως δηλώνει ο πρόεδρος του νομικού προσώπου του δήμου, Γιώργος Μοτάκης, καλώντας σε άμεση λύση της ιδιότυπης ομηρίας πριν τη νέα τουριστική περίοδο.

Δείτε ακόμα:

Τα κατσικάκια στον Πλατανέ βόσκουν το… πράσινο του δήμου! – Τι θα δουν ακόμα τα ματάκια μας στο Ρέθυμνο;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς