Ρέθυμνο – Tα σχέδια 3 μεγάλων έργων που εξήγγειλε για την πόλη ο Στέλιος Πέτσας

Ένα εμβληματικό έργο για το Ρέθυμνο εξήγγειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο οποίος σήμερα (8/5) πραγματοποίησε επίσκεψη στην πόλη, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη.

Ο κ. Πέτσας εξήγγειλε το έργο του υπόγειου πάρκιγκ των 4ων Μαρτύρων μαζί με τον Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη και παρουσία του Δημάρχου Ρεθύμνου κ. Γιώργη Μαρινάκη. Το έργο που έχει προϋπολογισμό 23.800.000 ευρώ και εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, περιλαμβάνει υπόγειο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων και υπέργεια ανάπλαση και διασύνδεση του σημερινού χώρου πάρκινγκ με τον δημοτικό κήπο και την παλιά πόλη.

Με αφορμή την επίσκεψη Πέτσα στο Ρέθυμνο, ο δήμαρχος Γιώργης Μαρινάκης δήλωσε:

Με πολύ χαρά υποδεχτήκαμε στο Δημαρχείο τον αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα και το Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, με τους συνεργάτες του. Παρών ήταν επίσης ο Υφυπουργός Υποδομών κ Μεταφορών, και τοπικός βουλευτής, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Έγινε μια ειλικρινής συζήτηση σχετικά με τα θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ευχαριστήσαμε τον κ. Υπουργό για τις ήδη πραγματοποιθείσες εντάξεις έργων στο «Αντώνης Τρίτσης», που είναι τρία σημαντικά έργα:

• το αποκαλούμενο κτίριο της Φιλαρμονικής

• το 16ο Δημοτικό Σχολείο, ένας διακαής πόθος της πιο πολυπληθούς συνοικίας του Δήμου μας, στο Μασταμπά και

• δυο σημαντικούς αγροτικούς δρόμους, στην Πηγή και στις παρυφές του Βρύσινα από το Ρουσσοσπίτι μέχρι τον Αγιοβασιλειώτικο δρόμο.

Επίσης, ανέδειξα τη σημασία και την αξία που θα έχει για την προστασία του ιστορικού κέντρου και τη μεγάλη ανακούφιση που θα φέρει στο κυκλοφοριακό της πόλης, η δημιουργία ενός βιοκλιματικού πάρκου, κάτω από το οποίο θα κατασκευαστεί υπόγειος χώρος στάθμευσης 400 θέσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς