Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Τα πειραγμένα κάλαντα και η προσφορά στον συνάνθρωπο

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στο Σωματείο Ξενοδοχουπαλλήλων & Υπαλλήλων Συναφών Επαγγελμάτων Ρεθύμνου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι εργαζόμενοι σε επισιτισμό και ξενοδοχεία βρισκόμαστε σε μακρά περίοδο ανεργίας, χωρίς στήριξη που να διασφαλίζει την κάλυψη των αναγκών μας
• Χιλιάδες άνεργοι που εργάζονταν σε επισιτιστικά μαγαζιά είναι χωρίς εισόδημα για μήνες.
• Τα ελάχιστα μέτρα της κυβέρνησης που έδιναν σε ορισμένους εποχικούς το «φιλοδώρημα» των 534 ευρώ τελείωσαν τον Οκτώβρη.
• Το επίδομα ανεργίας από Νοέμβρη θα φτάσει στους τραπεζικούς λογαριασμούς ορισμένων ανέργων στην καλύτερη περίπτωση από Γενάρη και βλέπουμε….
• Φόροι, δάνεια, λογαριασμοί για ρεύμα, νερό, τηλέφωνο συνεχίζουν να συσσωρεύονται σε εργατικά νοικοκυριά που έχουν να αντιμετωπίσουν ένα βαρύ και δύσκολο χειμώνα, χωρίς να μπορούν να πληρώσουν ούτε μέρος από αυτά.
Σε μια τέτοια κατάσταση που προβλέπεται ακόμη δυσκολότερη οφείλουμε όλοι, σωματεία, επιτροπές αγώνα, εργαζόμενοι, άνεργοι να συνεχίσουμε τον αγώνα που δεν σταμάτησε ποτέ!

Ιδιαίτερα λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, εποχή που η αναλγησία της κυβέρνησης και της εργοδοσίας αποκαλύπτεται ακόμη περισσότερο, το βάρος πέφτει στην οργάνωση και τον αγώνα μας.
Με όπλο την αλληλεγγύη μας θα δώσουμε ξανά τη μάχη να μη μείνει κανείς αβοήθητος, αλλά δεν αρκεί.

Η διεκδίκηση από τον πλούτο που μας κλέψανε για να επιβιώσουμε, χρειάζεται να γίνει πιο ισχυρή, πιο μαζική, αδιάλλακτη.
Γι’ αυτό , απαιτώντας παράλληλα να παρθούν μέτρα προστασίας της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας, μετά κι από τις δεκάδες κινητοποιήσεις μέχρι και σήμερα, ζητούμε να καταβληθεί άμεσα:
ΕΚΤΑΚΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ 600 ΕΥΡΩ σε κάθε άνεργο του κλάδου

Κάθε κλάδος έχει συμφέρον να στηρίξει τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι σε τουρισμό και επισιτισμό. Σε κάθε κλάδο έχουμε άνεργους, μισοαπασχολούμενους. Όλες οι εργατικές οικογένειες αντιμετωπίζουν τα αδιέξοδα της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης που δίνει τα πάντα για τη μεγαλοεργοδοσία, που έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στους χώρους δουλειάς. Που «κλείδωσε» τα σεντούκια της, χωρίς να δώσει δεκάρα από τα κέρδη που συσσώρευσε τα προηγούμενα χρόνια.

Γι αυτό παραμονή Χριστουγέννων αποφασίσαμε να πούμε τα κάλαντα λίγο διαφορετικά και να διεκδικήσουμε με παράσταση διαμμαρτυρίας έξω απο το Δημαρχείο της πόλης , εισόδημα για όλους τους ανέργους του κλάδου.
Γι αυτό μετά απο την κινητοποίηση μας , συνεχίσαμε να διανέμουμε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης σε οικογένειες συναδέλφων ανέργων για να μείνουμε δυνατοί και έτοιμοι να κλιμακώσουμε τους επόμενους αγώνες μας.
Γι αυτό απαιτούμε εδώ και τώρα :

• Να καταβληθεί άμεσα Έκτακτο Οικομικό Βοήθημα 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους του κλάδου.
• Να καταβληθεί άμεσα το ταμείο ανεργίας σε όσους έχουν υποβάλει σχετική αίτηση στον ΟΑΕΔ. Να γίνουν μαζικές προσλήψεις στον ΟΑΕΔ. Η καταβολή της δόσης της επιδότησης ανεργίας και της αποζημίωσης ειδικού σκοπού να γίνεται το πρώτο δεκαήμερο του μήνα. Να σταματήσουν οι καθυστερήσεις πληρωμών.
• Να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου το 2020 χωρίς όρους και προϋποθέσεις στο ταμείο ανεργίας με πλήρη ασφαλιστική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

• Να επεκταθεί η επιδότηση ανεργίας για όλο το διάστημα μέχρι να ξαναβρούμε δουλειά.
• Να αυξηθεί το ύψος της επιδότησης της ανεργίας στα 600 ευρώ για όλους. Προσαύξηση 10% για κάθε παιδί. Να δοθούν αναδρομικά σε όσους έχουν λάβει ήδη τις πρώτες δόσεις.
• Να καταβληθεί σε όλους τους εργαζόμενους, είτε δούλεψαν , είτε παρέμειναν σε αναστολή το Επίδομα Εορτών (Δώρο Χριστουγέννων), το επίδομα και η αποζημίωση αδείας υπολογισμένα με βάση τον ονομαστικό μισθό. Να πληρώσει η Εργοδοσία και το Κράτος.

• Να σταματήσει το αισχρό φαινόμενο, πολλοί εργοδότες να μην καταβάλουν το Δώρο Χριστουγέννων όπως οφείλουν μέχρι τις 21.12, να το συμψηφίζουν με τη μισθοδοσία εργάσιμων ωρών ή να απαιτούν να επιστρέφεται πίσω. Η μη καταβολή του δώρου αποτελεί ποινική πράξη και προβλέπει την αυτόφωρη σύλληψη του εργοδότη. Να εφαρμοστεί ο νόμος.
• Να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι – άνεργοι του κλάδου από τα δημοτικά τέλη και να διευρυνθούν οι λίστες των δικαιούχων στο κοινωνικό παντοπωλείο.

• Να παγώσουν τα χρέη και οι πληρωμές δανείων , σε Τράπεζες και Εφορία
• Να μειωθούν δραστικά τα τιμολόγια σε ΔΕΗ, Νερό, Τηλέφωνο, Ιντερνετ. Καμία διακοπή σύνδεσης. Να μην μείνει κανείς χωρίς φως, νερό , τηλέφωνο.
• Να απαγορευτούν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί λαϊκών περιουσιών. Καμία πρώτη εργατική – λαϊκή κατοικία στα χέρια των τραπεζιτών.
• Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΕΚΑΒ, ΜΕΘ, εργαστήρια. Επίταξη όλων των ιδιωτικών δομών υγείας. Μονιμοποίηση του προσωπικού στις υπηρεσίες υγείας.

Καλήν εσπέρα σου λαέ

κι αν είναι ο ορισμός σου

κωρονοιος σου έκατσε

να μπει στο φτωχικό σου

Ιός γενάτε σήμερον

μέσα σε κάθε πόλη

τα μονοπώλια χαίρονται

και τρών την πίτα όλη.

Ατομική είπε ξανά

πως έχουμε ευθύνη

για να μην πάρει δάσκαλους

σχολειά τα ξανακλείνει.

Για να μην πάρουν και γιατρούς
εν μέσω καραντίνας

κι έτσι ψηφίζει στη βουλή

Τα νέα μέτρα πείνας.

Νόμιζε φίμωτρο λοιπόν

τη μάσκα πως θα βάλει

και νόμους αντεργατικούς

πως θα τους επιβάλει.

Μα δε λογάριασε ξανά

ποιοι θ’ αντισταθούνε.

Το ΠΑΜΕ κι όλο το λαό

μπροστά τους πως θα βρούνε.

Να δώσουν 600 ευρώ

Σε όλους τους ανέργους

Κι ας πάρουν τα τσιράκια τους

όλους τους επαίνους

Δώστε στον κόσμο εισόδημα

και απαλλαγή από φόρους

γιατί αν τα πάρει η εργατιά

θα σας σαρώσει όλους

Αφεντικά Κυβέρνηση

κι όλους τους κολαούζους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize