Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Τα 300 μπορεί να φτάσουν τα ηλεκτρικά πατίνια στην πόλη!

Ένα νέο μέσο βιώσιμης κινητικότητας κάνει την πρεμιέρα του στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο.

Πρόκειται για τα ηλεκτρικά… πατίνια! Θα είναι αρχικά 100 στον αριθμό, χρησιμοποιούνται από ενήλικες που τα ξεκλειδώνουν με την χρήση πλαστικού χρήματος και δεν αποκλείεται στο μέλλον, η φόρτισή τους να γίνεται και στους υφιστάμενους σταθμούς του δήμου Ρεθύμνου.

Η αρχή θα γίνει με 100 και δεν αποκλείεται σύντομα να φτάσουν τα 300, τα ηλεκτρικά πατίνια που θα σεργιανίζουν τους ποδηλατόδρομους του Ρεθύμνου που αποκτά ένα ακόμη μέσο βιώσιμης κινητικότητας.

Η εταιρεία lime με αφετηρία την Καλιφόρνια των ΗΠΑ και με παρουσία σε διεθνείς μεγαλουπόλεις, για πρώτη φορά δραστηριοποιείται σε νησί, στην Κρήτη με αφορμή τη συνεργασία με τον δήμο Ρεθύμνου.

Τα πατίνια θα βρίσκονται σε πολλά σημεία στην πόλη του Ρεθύμνου, με την χρήση πλαστικού χρήματος από ενήλικες θα ξεκλειδώνονται με 1 ευρώ και για κάθε λεπτό η χρέωση θα είναι 0,15 λεπτά του ευρώ.

Από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ μπορεί κάποιος να τα χρησιμοποιεί και η τοπική ομάδα της Lime θα αναλάβει τη συντήρηση, επαναφόρτιση και τοποθέτηση του στόλου των ηλεκτρικών πατινιών στην πόλη.

Πρόκειται για έναν έξυπνο τρόπο μετακίνησης μέσα στην πόλη ο οποίος είναι καινοτόμος, φιλικός προς το περιβάλλον και πάνω απ’όλα διασκεδαστικός. Μάλιστα ο δήμος Ρεθύμνου εξετάζει το ενδεχόμενο να είναι εφικτή η φόρτιση στους υφιστάμενους σταθμούς της πόλης του Ρεθύμνου.

κάμερα: Γιάννης Ράλλης

cretedoc.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς