Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Σύσκεψη στον ανοιχτό χώρο του δημοτικού κήπου τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας

 Την Δευτέρα 19 ύστερα από κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων προς σωματεία και εργαζόμενους πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στον ανοιχτό χώρο του Δημοτικού κήπου , τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Στόχος της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός και η οργάνωση εργαζομένων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα απέναντι στο επερχόμενο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που επιβάλει τη 10ωρη εργασία χωρίς πρόσθετη αμοιβή, ιδιωτικοποιεί περαιτέρω την Ασφάλιση και θέτει νέα και μεγαλύτερα εμπόδια στη λειτουργία των Συνδικάτων και στην απεργία.

Στη συζήτηση έλαβαν μέρος εργαζόμενοι από τις οικοδομές, εποχικοί εργαζόμενοι από τα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό, εμποροϋπάλληλοι κλπ. Στη σύσκεψη που οργάνωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων έλαβαν μέρος εκπρόσωποι από σωματεία του Δημοσίου (Νοσοκομείο, Εκπαίδευσης, Περιφέρειας) όπως επίσης και από το σωματείο υπαλλήλων καθαριότητας δημοσίων και ιδιωτικών κτηρίων.

Στη συζήτηση οι εργαζόμενοι μετέφεραν πείρα από τους χώρους δουλειάς αποκαλύπτοντας τις τραγικές συνέπειες που έχει ήδη στους χώρους τους , η ευέλικτη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου δηλαδή οι ατελείωτες υπερωρίες, η έλλειψη ρεπό, η μισοεργασία. Συνέπειες που όπως όλοι συμφώνησαν θα γίνουν ακόμη πιο επικίνδυνες εάν περάσει το αντεργατικό τερατούργημα που ετοιμάζει η Κυβέρνηση να καταθέσει.

Στο κλείσιμο της συζήτησης οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι θα δώσουν μέσα από τα σωματεία τους, τη μάχη της προετοιμασίας της επιτυχίας της πρωτομαγιάτικης απεργίας. Ότι αποφασιστικά θα τιμηθεί η φετινή πρωτομαγιά στο δρόμο υπεράσπισης του 8ώρου, όπως δηλαδή αρμόζει σε αυτή τη μέρα ενισχύοντας το απεργιακό μέτωπο 100άδων συνδικαλιστικών οργανώσεων από όλη τη χώρα για τη Πέμπτη 6 Μάη.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ 1η ΜΑΗ κατάθεση στεφανιού στο άγαλμα του αγωνιστή Λούι Τίκα (Ηλία Σπαντιδάκη)

ΠΕΜΠΤΗ 06 ΜΑΗ 2021 συγκέντρωση στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ στις 10:00 πμ

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

                     Ο πρόεδρος                                                               Ο γ.γραμματέας                         

                     Στάθης Λουκάκης                                                   Μανόλης Σταματάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.