Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Σύσκεψη για λήψη έκτακτων μέτρων πυρασφάλειας

Σύσκεψη για λήψη έκτακτων μέτρων πυρασφάλειας πραγματοποιήθηκε στην έδρα της ΠΕ Ρεθύμνου για την εφαρμογή επιπλέον μέτρων πυρασφάλειας με αφορμή την υψηλή επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς αυτή την εβδομάδα εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι προϊστάμενοι των αρχών και φορέων προστασίας και των εμπλεκομένων υπηρεσιών, συζητήθηκαν θέματα βέλτιστου συντονισμού των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και επίσης αποφασίστηκε η αύξηση των περιπόλων πυρασφάλειας κατά τις δύσκολες ημέρες και ώρες, καθώς και η έκτακτη ενημέρωση του κοινού και τουριστών για την υψηλή επικινδυνότητα πυρκαγιάς, ιδιαίτερα σε ευαίσθητες περιοχές, μέσω ανακοινώσεων, διανομής ενημερωτικού υλικού και τοποθέτησης σήμανσης κινδύνου.

«Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, που παρατηρούνται το διάστημα αυτό, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών είναι ιδιαίτερα αυξημένος και συζητήθηκε η λήψη περαιτέρω μέτρων πυρασφάλειας στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, ώστε να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις, αλλά και να είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα, αν εκδηλωθούν πυρκαγιές. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει άμεση εντατικοποίηση των περιπόλων πυρασφάλειας ιδιαίτερα στις ευαίσθητες περιοχές, αλλά και συνεχής ενημέρωση του κοινού», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή.

Στο μεταξύ, με δεδομένη την πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιάς -που ισχύει για αύριο Τετάρτη 4-8-2021- και επειδή προβλέπεται να πνέουν ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με υψηλές θερμοκρασίες, ζητήθηκε η συνεχής επαγρύπνηση των πολιτών. Επίσης συνιστάται να λάβουν επίσης όλα τα μέτρα σύμφωνα με τις οδηγίες προστασίας όπως αυτές γνωστοποιούνται στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας: www.civilprotection.gr.

Τέλος, επισημάνθηκε εκ νέου ότι «απαγορεύεται η κυκλοφορία των πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων και η παραμονή και διανυκτέρευση εκδρομέων καθ’ όλη την διάρκεια του 24ώρου, στις παρακάτω ευαίσθητες και δασικές περιοχές: Δήμος Ρεθύμνης: Περιαστικά δάση Ευλιγιά, Προφ. Ηλία και Αγίου Ιωάννη, περιοχή αναδάσωσης Αρκαδίου. Δήμος Αγίου Βασιλείου: Περιαστικά Δάση Κισσού, Αγκουσελιανών και Αγ. Ιωάννου, Πηγές Κουρταλιώτη εώς και την περιοχή Πρέβελη, που περιλαμβάνει την λίμνη Πρέβελη (εκτός του αμμώδους τμήματος της παραλίας), καθώς και τις αναδασωτέες εκτάσεις δυτικά της λίμνης. Δήμος Μυλοποτάμου: φαράγγι Μαργαριτών».

ΑΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.