Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – ΣΥΡΙΖΑ – Να εφαρμόσει το μεταφορικό ισοδύναμο και στις ζωοτροφές η κυβέρνηση και να αφήσει τα επικοινωνιακά τσαλίμια

Με φτηνά κυβερνητικά κόλπα δε γίνεται να αντιμετωπιστεί το τεράστιο ζήτημα της αυξημένης τιμής των ζωοτροφών που έχει οδηγήσει τους κτηνοτρόφους του Ρεθύμνου και συνολικά της Κρήτης να μην μπορούν πλέον να παράξουν.

Παρόλες τις προσπάθειες των παραγωγών να βρεθεί λύση, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει να μην καταλαβαίνει καθώς, πριν μερικές μέρες, άλλη μια σύσκεψη στο Υπουργείο δεν έφερε αποτέλεσμα. Η μείωση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης στη Δ.Ε.Θ., όπως είχαμε προειδοποιήσει, ουσιαστικά δεν έχει κανένα αποτέλεσμα στο τελικό κόστος για τον κτηνοτρόφο. Αποδείχτηκε άλλο ένα επικοινωνιακό τσαλίμι της κυβέρνησης. Ακόμη και αύξηση της τιμής πώλησης του γάλατος φέτος, που πέρασε και στην Κρήτη, απορροφάται από την αύξηση της τιμής των ζωοτροφών που ξεπερνά και το 70% σε σχέση με πέρυσι.

 

Πιστεύουμε, ως ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ρεθύμνου, ότι άμεσα η κυβέρνηση θα πρέπει να δει σοβαρά το ζήτημα της συνεχούς ανόδου των τιμών και να αξιοποιήσει εργαλεία όπως το μεταφορικό ισοδύναμο που θα είχε άμεσο αντίκτυπο στην τελική τιμή των ζωοτροφών, δεδομένου ότι μεγάλο μέρος του κόστους που έχουν προκύπτει από τις μεταφορές τους προς την Κρήτη. Επιπλέον αυτού θα πρέπει αν εξεταστεί κάθε ενδεχόμενο ενίσχυσης των κτηνοτρόφων με έκτακτα οικονομικά μέτρα ή φοροκίνητρα προκειμένου να περιοριστούν το δυνατόν περισσότερο οι καταστροφικές συνέπειες από τη συνεχή άνοδο της τιμής των ζωοτροφών.

Έστω και αργά, καλούμε την κυβέρνηση και τους τοπικούς βουλευτές της, να μας ακούσουν να ενεργοποιηθούν, να εγκαταλείψουν τα παιχνίδια επικοινωνίες με τους κτηνοτρόφους μας και επιτέλους να αντιδράσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς