Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – «Συνέντευξη με τον Μαρξ»

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

«Συνέντευξη με τον Μαρξ» στο Ρέθυμνο

Η Οργάνωση Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ διοργανώνει την παρουσίαση της θεατρικής παράστασης «Συνέντευξη με τον Μαρξ» της Ελένης Ζαφειρίου,  το Σάββατο 2 Απρίλη στις 21.00 στο Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο. 

Όπως σημειώνει η ΚΝΕ στο κάλεσμά της:

«Στη χρονιά που πέρασε συμπληρώθηκαν 150 χρόνια από την Παρισινή Κομμούνα. Στο πλαίσιο της επετείου η ΚΝΕ ανέπτυξε μια πλούσια πολιτική – πολιτιστική δραστηριότητα, επιδιώκοντας τα διδάγματα της επετείου να αποτελέσουν κίνητρο για δράση στο σήμερα, να δώσουν έμπνευση στα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ. Είναι εφόδιο για κάθε νέο επαναστάτη η πείρα του κομμουνιστικού κινήματος στα πρώτα του βήματα.

Στον απόηχο αυτής της δραστηριότητας, επιλέγουμε την προβολή της συγκεκριμένης θεατρικής παράστασης. Μάλιστα, 18 Μαρτίου ήταν η πρώτη μέρα από τις 72 που διήρκεσε η πρώτη “έφοδος στον ουρανό” του προλεταριάτου!

Στόχος της παράστασης είναι ο θεατής να γνωρίσει αυτά τα ιστορικά γεγονότα, το τι ήταν η Παρισινή Κομμούνα, να γνωρίσει μαζί τους τον ίδιο τον Μαρξ και τις ιδέες του. Ταυτόχρονα να δημιουργήσει προτροπή για περαιτέρω γνώση αυτού του ιστορικού γεγονότος, η εμπειρία του οποίου είναι επίκαιρη μέχρι και σήμερα».

Συντελεστές της παράστασης είναι στο θεατρικό κείμενο και τη δραματουργία η Ελένη Ζαφειρίου, στην σκηνοθεσία ο Κώστας Σταματόπουλος, στα σκηνικά και στα κοστούμια η Βίκυ Πάντζιου, στη μουσική ο Ορέστης Ζαφειρίου, στο φωτισμό ο Ακης Βαλεργάκης, στην κίνηση η Αννα Λιανοπούλου, στο Video art ο Αντώνης Δελαπόρτας, στα γραφιστικά ο Γιάννης Κλεφτογιάννης.

Ερμηνεύει ο Δημοσθένης Φίλιππας. Συμμετέχει επί σκηνής η Αννα Λιανοπούλου.

Η ενίσχυση στην ΚΝΕ θα είναι στα 10€ και τα εισιτήρια ενίσχυσης θα διακινούνται από τις Οργανώσεις της Οργάνωσης Περιοχής Κρήτης, καθώς και την ημέρα της παράστασης στο Σπίτι Πολιτισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς