Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Συνέλεξε 108 υπογραφές συμβολαίων για την Πανεπιστημιούπολη – Από την ακαδημία Vivi 1561 στο Πανεπιστήμιο Κρήτης 1973

Σε κλίμα συγκίνησης τιμήθηκε ο επί 38 χρόνια δήμαρχος Ρεθύμνου, Δήμητρης Αρχοντάκης για την καθοριστική συμβολή του στην ίδρυση και λειτουργία του Πανεπιστημίου Κρήτης, με αφορμή και την δωρεά στο ΑΕΙ, του σχετικού αρχείου του.

Πτυχές της ιστορίας του ιδρύματος ξετυλίχθηκαν με νοσταλγία και την ευγνωμοσύνη και την επίγνωση ότι σε αυτό οφείλεται κατά πολύ, η έξοδος του Ρεθύμνου από το αναπτυξιακό τέλμα.

Συνέλεξε 108 υπογραφές για τα ισάριθμα συμβόλαια που χρειάστηκαν να συναφθούν για την έκταση των 1.190 στρεμμάτων της Πανεπιστημιούπολης στο Ρέθυμνο. Ο τέως δήμαρχος Ρεθύμνου, Δημήτρης Αρχοντάκης, ανέσυρε μνήμες και ιστορίες από τον αγώνα για την ίδρυση και λειτουργία του Πανεπιστημίου Κρήτης σε εκδήλωση στο κατάμεστο Λύκειο Ελληνίδων Ρεθύμνου.

Σε εγκάρδιο κλίμα, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Οδυσσέας Ζώρας, πρότεινε στον επί 38 χρόνια δήμαρχο Ρεθύμνου, να ανασυντάξει και μελετήσει το αρχείο του για το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ώστε να του απονεμηθεί ο τίτλος του διδάκτορα.

Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή και δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, τόνισαν τα πόσα προσέφεραν διαχρονικά οι Ρεθυμνιώτες για το πανεπιστήμιο που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία και ανάπτυξη του τόπου.

Η εκδήλωση έγινε με αφορμή την δωρεά του Δημήτρη Αρχοντάκη στο ιστορικό αρχείο του Πανεπιστήμιο κρήτης με τον πρώην πρύτανη Ιωάννη Πυργιωτάκη να επικροτεί την ομοψυχία της τοπικής αυτοδιοίκησης και τον διευθυντή της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Μανώλη Κουκουράκη, να καλεί σε μιμητές της σημαντικής δωρεάς.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Τίμησαν την 76η επέτειο του Ολοκαυτώματος των Ανωγείων

Με συγκίνηση και τιμή πραγματοποιήθηκε η τελετή μνήμης για τα 76 χρόνια από το ολοκαύτωμα …

Ρέθυμνο – 23χρονη φοιτήτρια βρέθηκε θετική στον κορονοϊό

Μετά από 20 μέρες επιβεβαιώνεται κρούσμα κορoνοϊού στο Ρέθυμνο. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι νοσηλευόμενο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize