Ρέθυμνο – Συνεχίζονται οι κατολισθήσεις στον δήμο Αμαρίου

Συνεχίζονται οι κατολισθήσεις στο δήμο Αμαρίου και η κυκλοφορία διεξάγεται με προσοχή και μόνο για περιπτώσεις ανάγκης. Τα αρμόδια συνεργεία με τα μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας βρίσκονται στη θέση τους κάνοντας συνεχόμενους καθαρισμούς στα σημεία που συνεχώς υπάρχουν καταπτώσεις, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός.

Μεγάλες ζημιές έχουν σημειωθεί στην περιοχή των Ποταμών, στην περιοχή γύρω από το Φράγμα και συγκεκριμένα στα χωριά όπως Πατσός, Βολιώνες Παντάνασσα, Απόστολοι, Μέρωνας, Καλογέρου και Θρόνος  όπου η αγροτική οδοποιία έχει καταστραφεί εντελώς, με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Ζημιές επίσης έχουν σημειωθεί στα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης, ενώ γίνονται ήδη προσπάθειες αποκατάστασης

Διάσωση έγινε σ’ έναν οδηγό αυτοκινήτου που το αυτοκίνητό του καταπλακώθηκε από πρανές, ενώ τα περίπου 20 άτομα που είχαν εγκλωβιστεί κοντά στο Φράγμα, κατάφεραν να περάσουν με ασφάλεια απέναντι, όταν η βροχή έκοψε και το νερό υποχώρησε αισθητά.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος το τριήμερο των βροχοπτώσεων ο όγκος του νερού ήταν υπερβολικά μεγάλος ενώ υπολογίζεται ότι στην περιοχή του Φράγματος ήταν διπλάσιος από τη μεγάλη κακοκαιρία του Φλεβάρη.

Η καταγραφή των ζημιών έχει ήδη ξεκινήσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize