Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Συνεχίζεται το πρόγραμμα καθαρισμού δημοτικών και αγροτικών δρόμων από άγρια βλάστηση

Σε εξέλιξη είναι το πρόγραμμα καθαρισμού δημοτικών και αγροτικών δρόμων από άγρια βλάστηση, το οποίο υλοποιεί η Δ/νση Περιβάλλοντος του Δήμου Ρεθύμνης. Στόχος είναι η εξασφάλιση της ορατότητας για την ασφάλεια των διερχομένων οδηγών και πεζών, η πρόληψη για εκδήλωση πυρκαγιάς, η καθαριότητα αλλά και ο ευπρεπισμός της πόλης και των οικισμών.  

Όπως είναι γνωστό, οι εργασίες  περιλαμβάνουν καθάρισμα παράπλευρα από το σώμα των οδών, τάφρων και πρανών των δημοτικών, κατά προτεραιότητα, οδών και αγροτικών δρόμων .

Κάθε μήνα η Υπηρεσία, προγραμματίζει τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε διαφορετικές περιοχές προκειμένου να καλυφθεί όλη η γεωγραφική επικράτεια του Δήμου Ρεθύμνης. Για το μήνα  Αύγουστο λοιπόν,   προβλέπονται εργασίες   καθαρισμού  στις περιοχές:

  1. ΑΡΜΕΝΟΥΣ-ΚΑΣΤΕΛΛΟ-ΑΓ.ΓΙΩΡΓΗ-ΦΩΤΕΙΝΟΥ
  2. ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΙΑ –ΑΓ.ΕΙΡΗΝΗ-ΡΟΥΣΣΟΣΠΙΤΙ-ΚΑΠΕΔΙΑΝΑ-ΧΡΩΜΟΝΑΣΤΗΡΙ
  3. ΑΔΕΛΕ-ΠΗΓΗ-ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΗ-ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑ-ΛΟΥΤΡΑ-ΠΑΓΚΑΛΟΧΩΡΙ

ΑΣΤΕΡΙ-ΧΑΜΑΛΕΥΡΙ-ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ-ΠΡΙΝΟΣ.

Επισημαίνεται  ότι το πρόγραμμα είναι ευέλικτο και ενδέχεται να μεταβληθεί και να αναπροσαρμοστεί σε περίπτωση  που ανακύψουν  έκτακτες ή απρόβλεπτες ανάγκες.

Διευκρινίζεται επίσης ότι στις συγκεκριμένες εργασίες καθαρισμού, δεν περιλαμβάνεται κόψιμο κλαδιών  από ιδιωτικές περιουσίες δεδομένου ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα  αγρονομική διάταξη (υπ.1 ΦΕΚ 933/Β/19-05-2009), η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί υποχρέωση των ίδιων των ιδιοκτητών.

Ως εκ τούτου, παρακαλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες γης, οι οποίοι  έχουν  προβεί σε αυθαίρετη τοποθέτηση συρματοπλεγμάτων και λάστιχων στους προαναφερόμενους κοινόχρηστους χώρους των περιοχών παρέμβασης, να τα απομακρύνουν άμεσα.

 Σε διαφορετική περίπτωση, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Ρεθύμνης, θα προχωρήσει και θα ολοκληρώσει τη διαδικασία καθαρισμού των δρόμων, χωρίς την υποχρέωση παροχής αποζημίωσης σε θιγόμενους από την απομάκρυνση υλικών που ενδεχομένως χρειάζονταν,  εντούτοις δεν απέσυραν από τους κοινόχρηστους χώρους. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο cretedoc.org

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.