Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Συναντήθηκαν σε ένα ιδιαίτερο φιλικό κλίμα με στόχο τις δυνατότερες εφικτές λύσεις για καίρια ζητήματα

Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γιώργο Μαρινάκη στο πλαίσιο της τακτικής επικοινωνίας που επιδιώκει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης,  με στόχο τις δυνατότερες εφικτές λύσεις σε όλα τα θέματα επικαιρότητας και τα καίρια ζητήματα που απασχολούν το δήμο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στα προβλήματα που έχουν προκύψει από την υποστελέχωση των υπηρεσιών του δήμου Ρεθύμνης. Ο δήμαρχος τόνισε ότι οι οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες έχουν αποδυναμωθεί ενώ το ελάχιστο ανθρώπινο δυναμικό προσπαθεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις και τον μεγάλο φόρτο εργασίας.

Παράλληλα ιδιαίτερη μνεία έγινε στις καταστροφές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε και το Δήμο Ρεθύμνης, δημιουργώντας ανυπολόγιστες ζημιές σε όλο σε όλο το μήκος του επαρχιακού και αγροτικού δικτύου, κατολισθήσεις και καθιζήσεις δρόμων ακόμη και σε σημεία της παλιάς εθνικής οδού.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης, δήλωσε ότι η συνάντηση με τον Δήμαρχο ήταν εξαιρετικά ωφέλιμη, επισημαίνοντας πως «πολλές φορές ο Δήμος Ρεθύμνης έχει αναγνωριστεί ως πόλη πρότυπο καθώς διακρίνεται για τις καινοτόμες δράσεις και τις εφαρμοσμένες τεχνολογίες, οι οποίες εξασφαλίζουν καθαρό περιβάλλον, υγεία, ασφάλεια, πολιτισμό, ευκαιρίες εργασίας, οικονομική ανάπτυξη και τελικά καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες τους. Ωστόσο, μια πόλη που αποσπά συνεχώς διακρίσεις σε ζωτικούς αναπτυξιακούς τομείς δράσης, και επαινείται από ειδικούς επιστήμονες, της Ελλάδας και του εξωτερικού δε θα πρέπει να αντιμετωπίζει θέματα υποδομών, με κυριότερο τα προβλήματα που απορρέουν από την κακή κατάσταση του οδικού δικτύου που ταλαιπωρεί ολόκληρο το νησί. Δεν έχει προοπτική μια ανάπτυξη που εξαντλεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου».

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – “Η ΔΕΥΑΡ ευχαριστεί τον κ. Νίνο για την εποικοδομητική και χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων”

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Υ.Α. Ρεθύμνου η ορισμένη συνάντηση μεταξύ της …

Ρέθυμνο – Γιώργος Μαρινάκης σε συνεργασία με Παναγιώτη Θεοδωρικάκο για θέματα του δήμου και της ΔΕΥΑΡ

Στην Αθήνα έχει μεταβεί σήμερα Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize