Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Συνάντηση ΝΕ ΚΙΝΑΛ με Μαρία Λιονή

Αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Ρεθύμνου αποτελούμενη από τον Γραμματέα της Ν.Ε. Μιχάλη Σαρρή τον Αναπληρωτή Γραμματέα Γιάννη Μαρινάτο και τα μέλη Όθωνα Χριστουλάκη, Κασσάνδρα Κοτζανάκη, Ελένη Σαλβαράκη και Στέλλα Πατρίκη, επισκέφτηκε την Τετάρτη 14-7-2021την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου και είχε συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κα Μαίρη Λιονή.

Η Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε διεξοδικά για την πορεία των αναπτυξιακών έργων που προωθούνται και υλοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα των έργων αυτών καθώς συμβάλλουν στην ανάπτυξη, στην οικονομία, στην απασχόληση, στην κοινωνική συνοχή και στην προστασία του περιβάλλοντος. Τονίστηκε η σημασία υλοποίησης των μελετών που αφορούν τα αντιπλημμυρικά έργα και τα έργα πυροπροστασίας. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα έργα επεξεργασίας λυμάτων των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας, στην οριοθέτηση και διευθέτηση ρεμάτων σε περιοχές της Π.Ε. Ρεθύμνου, καθώς και στον καθαρισμό τους, στην αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο και τις υποδομές. Επίσης η κα Λιονή δεν έκρυψε τον προβληματισμό για την εξέλιξη της πανδημίας και τις επιπτώσεις της.

 

Το κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη για την ενημέρωση τονίζοντας ότι στηρίζει το έργο της Περιφέρειας και διαχρονικά το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει ταυτιστεί με την τοπική αυτοδιοίκηση πραγματοποιώντας μεγάλα εκσυγχρονιστικά άλματα θεωρώντας την Περιφέρεια βασικό αποκεντρωμένο κύτταρο ανάπτυξης Έγινε αναφορά στις πρωτοβουλίες του ΚινήματοςΑλλαγής σχετικά με την εντατικοποίηση τουεμβολιαστικού προγράμματος, την πρόταση χρηματοδότησης μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης σε συνδυασμό με το νέο ΕΣΠΑ όλων των αναπτυξιακών έργων της Κρήτης, την ολοκλήρωση του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, την άμεση αντιμετώπιση των θεμάτων που σχετίζονται με το κτηματολόγιο, τους δασικούς χάρτες καθώς και την ολοκληρωμένη πρόταση Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο που θέτει στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.