Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Συνάντηση με τον εμπορικό σύλλογο

Μέσα σε πνεύμα συνεργασίας φορέων εξελίχθηκαν οι δυο συναντήσεις της Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνης κ Ε.Κουτσαλεδάκη και μελών του νεοσύστατου Διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνης .

Επί τάπητος συζητήθηκαν θέματα που έθεσαν τα μέλη του όπως:

-Η αστυνόμευση του εσωτερικού πεζόδρομου της Ελευθερίου Βενιζέλου .Με βάσει την πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνης θα παραμείνει ελεύθερος από τραπεζοκαθίσματα και αυτή η απόφαση του συμβουλίου έγινε γνωστή στο σύλλογο .Πάνω στο θέμα αυτό η Πρόεδρος κ Ε.Κουτσαλεδάκη τόνισε ότι η ισχύουσα νομοθεσία δεν δίδει πλέον τη δυνατότητα ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με καθεστώς COVID-19 τηρουμένων προβλεπόμενων αποστάσεων .Έτσι θέμα επέκτασης τραπεζοκαθισμάτων λόγω υπόχρεων μέτρων COVID-19 χώρο του πεζόδρομου δεν τίθεται την φετινή καλοκαιρινή περίοδο .Η αστυνόμευση της χερσαίας ζώνης εναπόκειται στην αρμοδιότητα της Λιμενικής Αρχής. Φαινόμενα όπως η διέλευση τροχοφόρων διανομής φαγητού μέσα σ αυτόν δεν αρμόζουν και καταδικάζονται ενώ θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πεζών κατοίκων -επισκεπτών της χερσαίας ζώνης ενώ η επιβολή προστίμου προβλέπεται όταν διαπιστωθεί η παράβαση και αυτό θα εφαρμόζεται .
-Ο φωτισμός στον εσωτερικού πεζόδρομο και η επίλυση του θέματος με τοποθέτηση φωτιστικών σημείων απαραιτήτων για πρόσβαση πεζών .
-Η βελτίωση της εικόνας των εμπορικών καταστημάτων .Η κ Κουτσαλεδάκη επισήμανε την αναγκαιότητα συμμόρφωσης των εμπόρων της παραλιακής λεωφόρου στους κανόνες παραχώρησης από την Υπηρεσία του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου και μόνο αυτής.
-Οι αδειοδοτήσεις των μικροπωλητών επί της Ελευθερίου Βενιζέλου. Διευκρινίστηκε από τη Διοίκηση του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου ότι οι άδειες δραστηριοτήτων που δίδονται ,βρίσκονται σε αποστάσεις ικανές ώστε να μην αντίκειται της δραστηριότητα των πλησιέστερων καταστημάτων που διαθέτουν στεγασμένο χώρο με ενοίκιο αλλά και εξωτερικά παραχωρούμενο χώρο.
-Η Στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων μόνο στην Μαρίνα Ρεθύμνου ήταν το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου. Με πρωτοβουλία της Προέδρου κ Κουτσαλεδάκη επικοινωνώντας με τους αρμοδίους κανονίστηκε συνάντηση με μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης κ. Κ. Μπαντουβά προκειμένου να εξεταστεί η πρόταση αυτή του Εμπορικού Συλλόγου .Από την συνάντηση προτάθηκε να διαβιβαστεί το αίτημα προς εξέταση από τη Διοίκηση του Συμβουλίου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης .
Η κ Ε.Κουτσαλεδάκη τόνισε «Η συνεργασία παραγωγικών φορέων της κοινωνίας μας είναι απαραίτητη .Η αντιμετώπιση καταστάσεων γίνεται πιο γόνιμη όταν κανόνες και πλαίσια δράσης τεθούν προς εφαρμογή μετά από διάλογο .Οι κανόνες διαμορφώνονται για να διευκολύνουν τη συνύπαρξη όλων μας αλλά και να ομαλοποιούν τη ζωή μας προσφέροντας ποιότητα. Επίσης η συνεχόμενη κατά διαστήματα αξιολόγηση καταστάσεων μπορεί να φανερώσει το αποτέλεσμα ή την οποιοδήποτε αδυναμία υλοποίησης .Ο Σύλλογος Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης πάντα συνεργάζεται με το φορέα διοίκησης του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου όπου οργανωμένοι χώροι στάθμευσης στη χερσαία ζώνη διατίθενται για διευκόλυνση της κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων. Μάλιστα για την αμεσότητα πάντα επιβραβεύτηκε με έπαινο από τον κ Μ.Βλατάκη πρόεδρο του Συλλόγου πριν από ένα χρόνο .Η εξέταση της παραμονής στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων και στα δυο τμήματα του λιμένα (εμπορικό και μαρίνα ) με εναλλαγή ,θα επιφέρει κίνηση εμπορική σε όλη τη χερσαία ζώνη αλλά και στη Παλιά μας Πόλη ,κάτι που το έχουμε ανάγκη.»
Ο κ Κ.Μπαντουβάς διατήρησε επιφύλαξη τροποποίησης δρομολογίων διότι ο χρόνος που προτείνεται αυτό από τον Εμπορικό Σύλλογο δεν είναι ο ενδεδειγμένος μιας και από το χειμώνα κανονίζονται οι εκδρομές όπως και τα δρομολόγια και τηρούνται κανόνες ασφάλειας δρομολογίων .Όμως αυτό θα εξεταστεί για την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο .

Όλες οι Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο cretedoc.org

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.