Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Συνάντηση με πολιτιστικούς φορείς και διανομή ερωτηματολογίων

Την Τρίτη 5 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ρεθύμνης συνάντηση των προέδρων και εκπροσώπων των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Ρεθύμνης μετά από πρόσκληση του Δήμου σε συνάντηση ενημέρωσης και συνεργασίας. Η προσέλευση των εκπροσώπων ήταν αθρόα και οι συζητήσεις που επακολούθησαν ήταν άκρως εποικοδομητικές.

Η συνάντηση κινήθηκε σε 2 βασικά επίπεδα:

Σε ένα πρώτο επίπεδο ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης χαιρέτισε τους εκπροσώπους των πολιτιστικών συλλόγων που παρευρέθηκαν και είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους καίρια και φλέγοντα θέματα των οικισμών της ευρύτερης περιοχής του Ρεθύμνου.

Η κ. Πέπη Μπιρλιράκη, Εντεταλμένη Σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού και Τουρισμού, παρουσίασε τον τρόπο προβολής των οικισμών στην Ελλάδα και το εξωτερικό και κάλεσε τους συλλόγους να βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία και ενημέρωση με τον Δήμο Ρεθύμνου, υπηρετώντας όλοι μαζί το κοινό όραμα της καλύτερης και ποιοτικότερης τουριστικής προβολής και ανάδειξης του τόπου μας.

Συγκεκριμένα οι φορείς των πολιτιστικών συλλόγων ενημερώθηκαν σχετικά με:

  • τις δράσεις του Γραφείου Πολιτισμού-Τουρισμού και την επίτευξη των στόχων πάνω στους οποίους εργάζεται τα τελευταία έτη, και ιδιαίτερα την εργασία της επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης  πάνω 1)στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, 2) στην προσπάθεια για 12μηνο τουρισμό και 3) την προσπάθεια συνεργασίας του πρωτογενούς με τον τριτογενή τομέα.
  • τους νέους τρόπους επικοινωνίας με χρήση ηλεκτρονικών μέσων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως π.χ. την επίσημη ιστοσελίδα του Γραφείου τουρισμού www.rethymno.guide, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος σε συνεργασία με τους οικισμούς και τις προοπτικές για το μέλλον
  • το νέο δίκτυο εθελοντισμού και αλληλεγγύης που ενεργοποιείται σε όλο το εύρος του Δήμου.

 

Ακολούθως, ο κ. Νίκος Βώβος και η κ. Νατάσσα Θωμαδάκη από το Τμήμα Προγραμματισμού Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων του Δήμου μας παρουσίασαν τα ευρωπαϊκά προγράμματα που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο εξέλιξη ή πρόκειται να υλοποιηθούν. Ειδικότερα, τα προγράμματα που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη σε συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις είναι τα εξής: CIVITAS DESTINATIONS, CASTWATER Interreg-Med, Plasteco Interreg Europe, In-Circle Interreg-Med, Apollo– EU Platforms.

 

Με τον τρόπο αυτό οι φορείς των πολιτιστικών συλλόγων ενημερώθηκαν για τον ενεργό ρόλο που αναλαμβάνει ο Δήμος Ρεθύμνης αλλά και τις εκτεταμένες προσπάθειες που γίνονται σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη.

 

Στο 2ο μέρος της συνάντησης τοποθετήθηκαν οι πρόεδροι των πολιτιστικών συλλόγων με ενημερώσεις για τις δράσεις τους, προτάσεις για βελτιώσεις της καθημερινότητας και της κοινωνικής συνοχής των οικισμών, και ερωτήσεις για θέματα που τους απασχολούν.

 

Στη συνάντηση αυτή από την πλευρά του Δήμου παρευρέθηκαν, εκτός από τον Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργη Μαρινάκη, οι Αντιδήμαρχοι Καθημερινότητας κ. Σκορδίλης Γιώργος και κ. Κρεβετζάκης Θωμάς, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Λελεδάκης Δημήτρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Λαχνιδάκης Δημήτρης ,κ. Ηλιάκης Κώστας, κ. Δερεδάκης Νίκος, κ. Μποτωνάκης Μποτόνης, η κα Βούλα Μαρινάκη και ο κ. Διακουμάκης Ιάκωβος, η διευθύντρια Καθαριότητας και Πρασίνου κα Γκολφινοπούλου Νικολέτα καθώς και πλήθος ενεργών πολιτών-εθελοντών.

 

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος και προβληματισμός σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των εκδηλώσεων, το θέμα του αλκοόλ στα πανηγύρια, την πολιτική προστασία και πρόληψη σε ακραία καιρικά φαινόμενα.

 

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι του Δήμου Ρεθύμνης παρέλαβαν από το τμήμα Τουρισμού-Πολιτισμού ερωτηματολόγιο στο οποίο θα καταγράψουν πληροφορίες για το χωριό και την περιοχή τους, δημιουργώντας έτσι ένα επίκαιρο και πλήρες αρχείο για κάθε ενδιαφερόμενο. Η συνάντηση κρίθηκε εξαιρετικά επιτυχημένη και ωφέλιμη, δόθηκε δε υπόσχεση από όλους για συνεχή επικοινωνία και συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Λουκέτο μετά… τσουχτερού προστίμου σε κατάστημα

Συνεχίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου οι έλεγχοι της αστυνομίας για την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων …

Τον «πετσόκοψε» η Όλγα… – Αυτό… πόνεσε

Σύμφωνοι, ο κορωνοϊός βρίσκεται (και δικαίως) στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς τα κρούσματα ανεβαίνουν συνεχώς, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize