Ρέθυμνο – Συνάντηση Μαρίας Λιονή με Νίκο Παππά – Σύσκεψη με φορείς στην έδρα της ΠΕ

Την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, επισκέφθηκε ο τομεάρχης Υποδομών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Νότιου Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς στο πλαίσιο περιοδείας του στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης.

Με αφορμή μάλιστα την επίσκεψή του στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης μάλιστα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων με θέμα τις υποδομές.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης είχε την ευκαιρία να αναφερθεί διεξοδικά στην πρόοδο των έργων, που υλοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης καθώς και τον σχεδιασμό των υποδομών. Μεταξύ άλλων, έγινε αναφορά στο ΒΟΑΚ και στην ένταξη του τμήματος «Σούδα – Αεροδρόμιο», καθώς και στην πορεία των μελετών του Νότιου Οδικού Άξονα.

Υπενθυμίζεται σε ό,τι αφορά στο ΝΟΑΚ ότι ο προϋπολογισμός του έργου είναι 71.000.000 Ευρώ. Αυτή τη στιγμή συνεχίζεται η εκτέλεση του έργου Αρμένοι- Παλέ προϋπολογισμού 14.800.000 ευρώ (ποσοστό ολοκλήρωσης 70-75%) ενώ στα υπόλοιπα τμήματα (Παλέ – Σπήλι, Σπήλι – Ακούμια, Ακούμια – Άγιος Δημήτριος) οι μελέτες είναι ώριμες (κάποια τμήματα έχουν εκκρεμότητα στο κτηματολόγιο) και υπό ένταξη ειδικά το τμήμα Σπήλι – Ακούμια.

Επιπρόσθετα, η κα Λιονή δήλωσε ότι τα έργα του Αμαριώτικου Δρόμου έχουν ενταχθεί για χρηματοδότηση ( Ρέθυμνο – Φράγμα: προϋπολογισμού 14.500.000 ευρώ έχει υποβληθεί στο ΕΣΠΑ, «Απόστολοι – Φουρφουράς: 23.000.000 ευρώ (υποβολή στο Ταμείο Ανάκαμψης, «Φουρφουράς – Μάνδρες», προϋπολογισμού 38.000.000 ευρώ (υποβολή στο Ταμείο Ανάκαμψης), ενώ οι μελέτες των κτιριολογικών εγκαταστάσεων της Σχολής Ασωμάτων, προϋπολογισμού 800.000 Ευρώ, προχωρούν κανονικά. Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι η μελέτη για τη χάραξη του επαρχιακού δρόμου Μυλοποτάμου (τμήμα Γαράζο – Ανώγεια) βρίσκεται επίσης σε διαδικασία ολοκλήρωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize