Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Συνάντηση εργασίας Μαρίας Λιονή με Ανδρέα Ξανθό

Συνάντηση Α. Ξανθού με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κα. Λιονή

Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κα. Μ. Λιονή είχε ο βουλευτής Ρεθύμνου και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός, στο πλαίσιο των επαφών του με αυτοδιοικητικούς και κοινωνικούς φορείς. Η κα. Λιονή ενημέρωση τον κ. Ξανθό για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, αλλά και για τις προτεραιότητες που έχει θέσει αυτή την περίοδο  η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Κρήτη και ειδικότερα η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου. Έγινε αναφορά στον ετήσιο απολογισμό (2021) του έργου της ΠΕ Ρεθύμνου, στις αναπτυξιακές παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί, στη χρηματοδότηση της εκπόνησης μελετών, στις προγραμματικές συμβάσεις που εγκρίθηκαν και στα εκτελούμενα έργα ανά Δήμο. Η κα. Λιονή έδωσε επίσης μια πολύ αναλυτική εικόνα για την πορεία των μεγάλων έργων που αφορούν την ΠΕ Ρεθύμνου ή έχουν περιφερειακή σημασία όπως ο ΒΟΑΚ, η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Αμάρι, το φράγμα του Πλατύ ποταμού, η αξιοποίηση της Σχολής Ασωμάτων, ο Αγιοβασιλειώτικος και Αμαριώτικος δρόμος, η αξιοποίηση του Φράγματος Ποταμών για ύδρευση της πόλης και της βόρειας ζώνης του Ρεθύμνου, τα αντιπλημμυρικά έργα, το Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας, κλπ. Ειδικά για το ΒΟΑΚ, η κα. Λιονή ενημέρωσε τον κ. Ξανθό για τις προσπάθειες της Περιφέρειας Κρήτης να γίνουν βελτιωτικές αλλαγές στην προτεινόμενη χάραξη, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις του ΤΕΕ και τις αιτιάσεις των κατοίκων του Δυτικού Ρεθύμνου και της περιοχής του Σταυρωμένου.

Ο κ. Ξανθός από την πλευρά του επεσήμανε τον κρίσιμο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμων και Περιφερειών) στην αντιμετώπιση των κοινωνικών επιπτώσεων από την παρατεταμένη υγειονομική και οικονομική κρίση. Τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν στήριξε με τους αναγκαίους πόρους (ανθρώπινους και υλικούς) τους ΟΤΑ και δεν αξιοποίησε τις Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας των Περιφερειών για τη συστηματική επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση των κρουσμάτων covid-19, για τη λειτουργική διασύνδεση τους με τον ΕΟΔΥ και την ΠΦΥ, καθώς και για την προώθηση των εμβολιασμών και δράσεων αγωγής υγείας στην κοινότητα.

Συνάντηση εργασίας Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης Μαρίας Λιονή & Βουλευτή Ρεθύμνου Ανδρέα Ξανθού

 

Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, είχε την Παρασκευή ο Βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Ανδρέας Ξανθός στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης  με εκπροσώπους των τοπικών φορέων και αρχών.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης παρέδωσε τον Απολογισμό έργου των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης για το 2021 και ενημέρωσε διεξοδικά τον Βουλευτή Ρεθύμνου για τις μελέτες και τα έργα, που εκπονούνται σε ολόκληρο το Νομό από την Περιφέρεια Κρήτης. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πρόοδο εκτέλεσης και το σχεδιασμό έργων όπως ο Αγιοβασιλιώτικος και ο Αμαριώτικος Δρόμος, η νέα μελέτη χάραξης του επαρχιακού οδικού δικτύου Μυλοποτάμου (Πάνορμο – Γαράζο), του ΒΟΑΚ,  καθώς και η δραστηριότητα της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας με την επωνυμία « Δίκτυο Έρευνας και Κτηνοτροφικής Ανάπτυξης Σχολής Ασωμάτων», που αποτελεί μία σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και του Δήμου Αμαρίου και σκοπό έχει την  αξιοποίηση – αναβάθμιση του πρώην Σταθμού Γεωργικής Έρευνας Ασωμάτων και τη λειτουργία του ως «Πρότυπο Μεσογειακό Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της αιγοπροβατοτροφίας σε ξηροθερμικές περιοχές».

Συζητήθηκε, επίσης, η πορεία της πανδημίας και των εμβολιασμών σε επίπεδο Κρήτης, οι δράσεις και το έργο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας σε ό,τι αφορά την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τον κορωνοϊό και την ιχνηλάτηση και καταγραφή των κρουσμάτων, καθώς και η επιτακτική ενίσχυση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου με προσωπικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς