Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Συναγερμός και προληπτικές δράσεις μετά τα κρούσματα σε Αμνάτο και Γεράνι

Για τις εστίες μολύνσεων στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου και τον κίνδυνο έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού μίλησε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή.

«Η κόπωση στην εφαρμογή των μέτρων και η λαχτάρα οικογενειών κατά παράβαση του lockdown έπαιξε ρόλο στην αύξηση των κρουσμάτων. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι για μεγάλο διάστημα στο Ρέθυμνο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν ελάχιστα με αποτέλεσμα να υπάρξει εφησυχασμός», επεσήμανε η κ. Λιονή.

Οι αρμόδιες αρχές έχουν ήδη κινητοποιηθεί υλοποιώντας προληπτικές δράσεις που αφορούν τόσο σε θέματα ενημέρωσης όσο και σε διαγνωστικά τεστ ιχνηλάτησης προκειμένου να αποτυπωθεί το ιικό φορτίο στην ευρύτερη περιοχή.

«Προς το παρόν δεν υπάρχει ανησυχητική διασπορά σε τοπικές κοινότητες. Έγιναν δράσεις ενημέρωσης σε τοπικές κοινωνίες κατά τις οποίες ειδικοί ενημέρωσαν τους πολίτες για τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού αλλά και τα μέτρα ανάσχεσης», πρόσθεσε η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή.

Στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου δεν εντοπίζεται μεγάλη διασπορά κρουσμάτων κορωνοϊού ωστόσο τα διαδοχικά επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων πέντε 24ώρων κινητοποίησαν τους αρμόδιους μηχανισμούς υγείας τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

«Κλιμάκια υγείας ενημέρωσαν πολίτες πόρτα – πόρτα ώστε να μην υπάρξει πανικός. Το μήνυμα είναι πως δεν χρειάζεται πανικός αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εφησυχάσουμε», τόνισε η κ.Λιονή.

Την ερχόμενη Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν μαζικά rapid test στους κατοίκους της τοπικής Ενότητας Γερανίου από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Αντίστοιχα τεστ θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή στου κατοίκους της Αμνάτου, στο Δήμο Αρκαδίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize