Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Συμμετείχαν σε εργαστήριο δημιουργικής γραφής οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Ατσιποπούλου

Με αφορμή τα «θυρανοίξια», από την 31 Μαρτίου 2017, και την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2 Απριλίου, η Δημόσια Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου οργάνωσε και πραγματοποίησε εργαστήριο δημιουργικής γραφής.

Η πρωτοβουλία ανήκε στο Φοιτητή Σταύρο Θεοδωρόπουλο, που αυτήν την περίοδο πραγματοποιεί την πρακτική του άσκηση στη Βιβλιοθήκη.

Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε με μαθητές και μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Ατσιπόπουλου. Το πρόγραμμα περιλάμβανε ξενάγηση στη Βιβλιοθήκη και ενημέρωση για τις δραστηριότητες και τα προγράμματά της. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο πρόγραμμα «από την ανάγνωση στη γραφή», που βρίσκεται σε εξέλιξη και πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Βιβλιοθήκης και του Συνδέσμου Φιλολόγων Ρεθύμνου, με την ευθύνη των κυριών Ρηνέτας Βογιατζή και Πόπης Κωτσάκη.

Το δημιουργικό Εργαστήριο εξελίχθηκε με επιτυχία… Τους μετέχοντες χαιρέτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος και ο Πρόεδρος Εφορευτικού Συμβουλίου της Δ. Β. Ρ. Μιχαήλ Τρούλης. Στο τέλος δόθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης και επιτευγμάτων σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, καθώς και στους συνοδούς καθηγητές τους.

Σκοπός όλων των εκδηλώσεων στη Βιβλιοθήκη είναι πάντα η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και η τόνωση του ενδιαφέροντος των νέων για το βιβλίο.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Σιωπηρή διαμαρτυρία των γιατρών – Κινδυνεύουν να κλείσουν τα κρεβάτια στη ΜΕΘ

Για την υποστελέχωση της κλινικής covid και αποκλεισμό της ΜΕΘ από την σύσταση νέων οργανικών …

Ρέθυμνο – Βρώμικο ταξί, οδηγός χωρίς μάσκα και με κλειστά τα πίσω παράθυρα!

Ενώ οι Ρεθεμνιώτες βάζουν τα δυνατά τους ώστε να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας από τον …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize