Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Συγκίνηση και τιμή στη μνήμη των πεσόντων του Πυροσβεστικού Σώματος

Με μεγάλη συγκίνηση το Πυροσβεστικό Σώμα στην Κρήτη τίμησε τους πεσόντες εν ώρα καθήκοντος πυροσβέστες

Το νησί θρηνεί τα τελευταία χρόνια την απώλεια τεσσάρων στελεχών του σώματος που έχασαν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο και οι συνάδελφοι τους επαναβεβαίωσαν τη δέσμευση τους να παλέψουν για να μην χαθεί άλλη ανθρώπινη ζωή.

Με πρόσωπα σφιγμένα και εύλογη συγκίνηση, οι πυροσβέστες του Ηρακλείου, τίμησαν  την Κυριακή, 14 Νοεμβρίου, τους νεκρούς του Πυροσβεστικού Σώματος, με τις υπηρεσίες της Κρήτης να έχουν πληρώσει βαρύτατο τίμημα στην καθημερινή μάχη για την προάσπιση της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

Οι τρεις πυροσβέστες Στέλιος Μαρκάκης, Ηρακλής Τζανάκης, Νικήτας Κορομηλάς, κάηκαν ζωντανοί στην ασύλληπτη τραγωδία στον Βώσακο. Ο τέταρτος συνάδελφος τους, ο Μανώλης Μανωλιτσάκης, πατέρας τεσσάρων παιδιών, κατάφερε να γλυτώσει την ζωή του, μπαίνοντας στο κοίλωμα μιας σπηλιάς, όμως υπέστη σοβαρότατα εγκαύματα με αποτέλεσμα να χρειαστεί να νοσηλευτεί για μήνες στο νοσοκομείο Γεννηματάς και να υποβληθεί σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις. Ο Κωνσταντίνος Γιαννοπουλάκης, τραυματίστηκε βαρύτατα, όταν το πυροσβεστικό όχημα που οδηγούσε προσπαθώντας να φτάσει στην εστία της φωτιάς ανετράπη στις Αρχάνες.

«Χρέος όλων μας είναι να μην αφήσουμε να συμβεί ξανά αυτό που συνέβη και να μην υπάρξουν άλλα θύματα σε καμία πυρκαγιά», δήλωσε συγκινημένος ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών νομού Ηρακλείου, Γιώργος Τσικαλάς.

Το μνημόσυνο των πεσόντων πυροσβεστών, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της 3ης ΕΜΑΚ, παρουσία της τοπικής ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, εκπροσώπων των φορέων της Αυτοδιοίκησης και συγγενών των θυμάτων. Κατέθεσαν συγκινημένοι στέφανα στο μνημείο που έχει ανεγερθεί.

Όπως αναφέρουν οι συνάδελφοί τους δεν ξεχνούν πώς έχασαν τη ζωή τους και δίνουν τη δική τους μάχη καθημερινά για να μην χαθεί καμία άλλη ανθρώπινη ζωή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς