Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Συγκίνησαν οι μικροί μαχητές της ζωής – Τα διαχρονικά μηνύματα

Με άριστες καιρικές συνθήκες, ομοψυχία και ενθουσιασμό τίμησαν το έπος του 1940 και την εορτή των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων οι Ρεθεμνιώτες.

Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν στην κεντρική λεωφόρο τους συμμετέχοντες στην παρέλαση από παραδοσιακούς και λοιπούς συλλόγους και κοινωνικούς φορείς, μέχρι τα σχολεία και τον ελληνικό στρατό.

Η δημοτική φιλαρμονική Ρεθύμνου παιάνισε τα εμβατήρια, δίνοντας τον ρυθμό της παρέλασης.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την κορύφωση των εκδηλώσεων για την τιμή στη μνήμη των ηρώων του έπους του 1940 στο Ρέθυμνο με την καθιερωμένη παρέλαση.

Το θερμότερο χειροκρότημα απέσπασαν οι σύγχρονοι μαχητές της ζωής, μαθητές με αναπηρία που με υπερηφάνεια έδειξαν ότι από νωρίς κερδίζουν τη μάχη της ζωής, αλλά και ο ελληνικός στρατός, το 547 αερομεταφερόμενο τάγμα πεζικού και οι έφεδροι που ανά πάση στιγμή είναι έτοιμοι να ριχθούν στη μάχη ενάντια σε κάθε επιβουλέα.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός μεταφορών και βουλευτής Ρεθύμνου ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης που υπογράμμισε την διαχρονική φιλοπατρία των Ελλήνων που θα πρέπει να επικεντρώνονται περισσότερο σε αυτά που τους ενώνουν, παρά σε αυτά που τους χωρίζουν, ευχόμενος και χρόνια πολλά στο Ρέθυμνο των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων που εορτάζουν.

Το παρών στις εκδηλώσεις, έδωσε και ο τέως υπουργός υγείας και βουλευτής Ρεθύμνου ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός που τόνισε την ιδεολογική σημασία της σημερινής ημέρας με τα διαχρονικά μηνύματα κατά του φασισμού και του ναζισμού, της ανισότητας και των αποκλεισμών, της κατάρρευσης του κοινωνικού κράτους στην σύγχρονη Ευρώπη.

cretedoc.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς