Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Συγκέντρωση έξω από το στρατόπεδο για τα δικαιώματα των νέων στρατευμένων

Συγκέντρωση έξω από το στρατόπεδο  547ο Τάγμα Πεζικού – Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Ρέθυμνο,   διοργανώνει η Τομεακή Οργάνωση Ρεθύμνοου του ΚΚΕ με την Τομεακή Οργάνωση της ΚΝΕ το Σαββάτο στις 17 Απρίλη στις 11:30 το πρωϊ για τα δικαιώματα των Νέων Στρατευμένων.

 

Τα προβλήματα δεν σταματάνε στις πύλες των στρατοπέδων (…) ούτε η διεκδίκηση των δικαιωμάτων

Οι Τομεακές Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Ρέθυμνο, απευθύνόμαστε στους νέους στρατευμένους που σήμερα υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία, έχουν όνειρα και αγωνίες, όπως κάθε νέος άνθρωπος.

Που παλεύουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια και τις δυσκολίες μέσα στο στρατόπεδο, θυμώνουν με αυτά που αντιμετωπίζουν από την πρώτη μέρα στη θητεία, αλλά και για αυτά που μαθαίνουν ότι γίνονται έξω, αυτά που περνάει η οικογένειά τους και οι φίλοι τους.

Απαιτούμε:

  • Όχι στην αύξηση της θητείας. Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει εδώ και τώρα την έκτακτη οικονομική στήριξη των στρατευμένων, ώστε σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες να μην επιβαρύνονται οι οικογένειές τους με το μεγάλο κόστος της θητείας τους.
  • Αντί να δίνουν 4 δισ. ευρώ κάθε χρόνο για τις στρατιωτικές δαπάνες που απαιτούν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, που αιματοκυλούν τους λαούς, να εξασφαλίσουν τώρα μέτρα για την αποσυμφόρηση θαλάμων και κοινόχρηστων χώρων, συνεχή απολύμανση, επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ.
  • Να επιταχτούν άμεσα από την κυβέρνηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλες οι ιδιωτικές μονάδες Υγείας και Πρόνοιας με το προσωπικό τους, έτσι ώστε να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας με περισσότερες κλίνες, ΜΕΘ, γιατρούς και νοσηλευτές. Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
  • Να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα ασφαλή εμβόλια για να προχωρήσει γρήγορα ο εμβολιασμός των στρατιωτών και η υπεύθυνη ενημέρωσή τους από υγειονομικούς.
  • Να δοθούν όλες οι άδειες, και άδειες ορκωμοσίας, και να πραγματοποιούνται όλες οι έξοδοι των στρατιωτών, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Να πραγματοποιούνται δωρεάν επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ πριν την άδεια και πριν την επιστροφή από αυτή.

Καλούμε τους στρατευμένους να πουν «όχι στην καταστολή και τον αυταρχισμό!»,  στα σχέδια για αξιοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων απέναντι στο λαό, 

Ξέρουν ότι τα προβλήματα που συσσωρεύονται, η ανεργία που θα μεγαλώσει στις συνθήκες της νέας καπιταλιστικής κρίσης, οι “ανατροπές του αιώνα” που φέρνουν με την κατάργηση του 8ωρου και τη θεσμοθέτηση της 10ωρης δουλειάς, την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης και της σύνταξης, οι χειρισμοί της κυβέρνησης για την πανδημία και η ισοπέδωση των δικαιωμάτων του λαού θα γεννήσουν μεγαλύτερη αγανάκτηση, αντιδράσεις και κινητοποιήσεις του λαού.

Στη χώρα μας, όπως και στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αστική τάξη και η κυβέρνηση με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της θωρακίζεται και επιχειρεί να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει τον λαό. Γι’ αυτό εντείνουν τον αυταρχισμό και την καταστολή. Γι’ αυτό χτυπούν τις δίκαιες διαδηλώσεις του λαού και της νεολαίας, βάζουν αστυνομία στα Πανεπιστήμια που έχουν έναν χρόνο κλειστά, διώκουν και απολύουν αγωνιστές γιατρούς που δίνουν μάχη για όλους μας, τρομοκρατούν και χτυπούν κόσμο σε πάρκα και πλατείες, όπως στη Νέα Σμύρνη και αλλού.

Η στρατηγική της καταστολής -και με τη λεγόμενη Λευκή Βίβλο της κυβέρνησης- εναρμονίζεται πλήρως με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, όπου συνολικά καταπατούνται τα δικαιώματα του λαού. Τέτοια σχέδια έχουν και για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ανάμεσα στα σενάρια της αμερικανοΝΑΤΟικής άσκησης – πρόβας πολέμου “Defender Europe ’21”, που διεξάγεται αυτήν την περίοδο με τη συμμετοχή της Ελλάδας, εντάσσεται και η καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων από τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα. Την εφαρμογή αυτών των άκρως αντιδραστικών και επικινδύνων για τους λαούς εξελίξεων εξυπηρετεί το νέο δόγμα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα πρότυπα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

 Ούτε να το σκέφτονται!

Με τη δύναμή μας, με την αλληλεγγύη μας, σηκώνουμε ψηλά το κεφάλι και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας και τη ζωή που μας αξίζει!

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι δίπλα σας!».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς