Ρέθυμνο – Στον δήμο Αγίου Βασιλείου βρέθηκε ο Νίκος Παππάς

Ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης υποδέχτηκε τον Τομεάρχη Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά στο εργοτάξιο του οδικού έργου διαπλάτυνσης την γέφυρας Κοξαρέ.

«Σήμερα υποδειχτήκαμε στον Δήμο μας κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με τον Τομεάρχη Υποδομών Νίκο Παππά και είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για ευρύτερα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και ειδικότερα τα προβλήματα της περιοχής μας. Παρουσιάσαμε τον αναπτυξιακό σχεδιασμό μας, τα έργα που εκτελούνται στον Δήμο μας, αυτά που πρόκειται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα αλλά και αυτά που σχεδιάζουμε και έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Επισκεφθήκαμε το εργοτάξιο της Κοξαρέ όπου εκτελείτε ένα από τα σπουδαιότερα έργα αφού όχι μόνο βελτιώνεται η πρόσβαση στην ευρύτερη περιοχή της Γιαλιάς αλλά λύνεται ένα χρόνιο πρόβλημα οδικής ασφάλειας με την διαπλάτυνση του δρόμου και της γέφυρας της Κοξαρέ.

Όπως εξήγησα στον πρώην Υπουργό έχει ήδη κατασκευαστεί τοιχίο αντιστήριξης μήκους 350μ. και μέσου ύψους 2,8μ., επεκτάθηκε η υπάρχουσα γέφυρα σε μήκος 24 μ. με αποτέλεσμα την διαπλάτυνση υφιστάμενης οδού κατά 3,90 μ και την κατασκευή πεζοδρομίου μήκους 600μ. και πλάτους 0,90 μ.

Ευχαρίστησα για μια ακόμα φορά τον Βουλευτή Ρεθύμνου και πρώην Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό για την ουσιαστική συμβολή του στο έργο αφού είχαμε πραγματοποιήσει από κοινού επίσκεψη στον πρώην Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε με θέμα την βελτίωση και αναβάθμιση του οδικού δικτύου του Δήμου μας οπότε και εξασφαλίστηκε η συγκεκριμένη χρηματοδότηση συνολικού προϋπολογισμού 1.680.000 ευρώ με τίτλο «Ασφαλτοστρώσεις, διαπλατύνσεις γεφυρών και οδών οδικού δικτύου αρμοδιότητας Δήμου Αγίου Βασιλείου ΠΕ Ρεθύμνου». Πρόκειται για μία εργολάβια με σειρά παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο του Δήμου μας στις οποίες περιλαμβάνεται το εργοτάξιο που επισκεφθήκαμε σήμερα.

Η σύμβαση του έργου υπογράφθηκε στις 3/1/2019 και εκτελείται με αμείωτους ρυθμούς μετά την εγκατάσταση του εργολάβου και για αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον Υφυπουργό Μεταφορών και Βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη για την ομαλή χρηματοδότηση του και την απρόσκοπτη καταβολή των λογαριασμών πληρωμής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize