Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Στο λιμάνι για 1,5 μήνα το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο της Silversea

Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει πλήρωμα 80 ατόμων που μετά τον υγειονομικό έλεγχο στον οποίο έχουν υποβληθεί θα βρίσκονται στην πόλη του Ρεθυμνου ενισχύοντας την τοπική αγορά

Στο λιμάνι του Ρεθύμνου θα παραμείνει για τον επόμενο ενάμιση μήνα το θηριώδες κρουαζιερόπλοιο Silver Wind μήκους 155 μέτρων της εταιρίας Silversea έως ότου ξεκινήσει τα προγραμματισμένα δρομολόγια του σε λιμάνια της Μεσογείου.

Πρόκειται για ένα από τα κρουαζιερόπλοια της εταιρίας που είχε επισκεφτεί στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου δυο φορές το λιμάνι του Ρεθύμνου και πραγματοποιεί κρουαζιέρες επτά εβδομάδων σε λιμάνια της Μεσογείου.

Το πλοίο ζήτησε την άδεια για ελλιμενισμό  στο Ρεθυμνο όπου θα παραμείνει για περίπου 1,5 μήνα και πήρε την έγκριση από το Λιμενικό Ταμείο, τηρώντας  ωστόσο συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την παραμονή του.

Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει πλήρωμα 80 ατόμων που μετά τον υγειονομικό έλεγχο στον οποίο έχουν υποβληθεί θα βρίσκονται στην πόλη του Ρεθύμνου ενισχύοντας την τοπική αγορά αφού θα προμηθεύονται όλα τα απαραίτητα είδη από την τοπική αγορά.

Όπως εξήγησε η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ρεθυμνου Ρενα Κουτσαλεδακη , λόγω της πανδημίας ζητήθηκε η παρακολούθηση των μελών του πληρώματος από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας βάσει συγκεκριμένου σχεδιασμού προκειμένου να διασφαλιστεί πως δεν θα προκύψει το οποιοδήποτε ζήτημα σε ότι αφορά το υγειονομικό σκέλος.

Το πλοίο όπως επεσήμανε η κα Κουτσαλεδακη έχει λάβει όλες τις εγκρίσεις τόσο από το Λιμενικό Ταμείο όσο και το αρμόδιο Υπουργείο ενώ ελέγχεται από την αρμόδια λιμενική αρχή. Η εταιρία φέρει την υποχρέωση απομάκρυνσης του πλοίο σε περίπτωση μη εύρυθμης λειτουργίας του λιμένα ενώ ταυτόχρονα διαθέτει ασφαλιστήριο γενικής αστικής ευθύνης.

Δυο ακόμη κρουαζιερόπλοια της ίδιας εταιρίας παραμένουν ελλιμενισμένα στο λιμάνι της Σούδας.

Με την έναρξη των δρομολογίων του τη νέα περίοδο ζητήθηκε όπως τόνισε η κα Κουτσαλεδακη ο προορισμός του Ρεθύμνου να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα της εταιρίας προκειμένου να ενισχύσει τον άξονα της κρουαζιέρας διασυνδέοντας έτσι  το λιμάνι της πόλης με εκείνα άλλων Μεσογειακών προορισμών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.