Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Στο Επιμελητήριο ο πρέσβης της Αυστραλίας

Εθιμοτυπική επίσκεψη, στα γραφεία του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, την Πέμπτη, 20 Μαΐου 2021. πραγματοποίησε ο Πρέσβης της Αυστραλίας κ. Αθανάσιος Σπύρου, ο οποίος επισκέπτεται το νησί στα πλαίσια των εορτασμών της Μάχης της Κρήτης.

Ο Πρέσβης της Αυστραλίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Γιώργο Γιακουμάκη και τον Οικονομικό του Επόπτη κ. Γιώργο Πολιουδάκη, γιο του αείμνηστου Μάρκου Πολιουδάκη, συγγραφέα της Μάχης της Κρήτης, πρωτεργάτη της ανάπτυξης της Ελληνοαυστραλιανής φιλίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διερευνήθηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης επιχειρηματικών σχέσεων και πραγματοποίησης επενδύσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος και γενικότερα η ενδυνάμωση των σχέσεων συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων του Ρεθύμνου και της Αυστραλίας.

Ο Πρέσβης της Αυστραλίας, αναφέρθηκε στην ισχυρή φιλία των δυο λαών, η οποία αναπτύχθηκε στα πλαίσια των κοινών αγώνων για ελευθερία. Τόνισε το αυξανόμενο ενδιαφέρον Αυστραλιανών επιχειρήσεων για Κρητικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση  στην δυνατότητα προώθησης του Κρητικού ελαιόλαδου και μελιού στην Αυστραλιανή αγορά. Αναφέρθηκε, επίσης, στην αυξητική πορεία του τουριστικού ρεύματος από την Αυστραλία, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί κατά τα προσεχή έτη.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της οικονομίας του  Ρεθύμνου και τις σημαντικές ευκαιρίες, σε συγκεκριμένους τομείς της τοπικής επιχειρηματικότητας, στους οποίους θα μπορούσαν να υλοποιηθούν Ελληνο- Αυστραλιανές επιχειρηματικές συνεργασίες, Πρόσθεσε, επίσης, ότι η Διοίκηση του Επιμελητηρίου έχει την πρόθεση να στηρίξει πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην ανάπτυξη των συνεργασίων αυτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.