Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Στην παλιά πόλη με το αόρατο νήμα για ξενάγηση

Στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου μια βόλτα ακόμα και τις κρύες μέρες του χειμώνα είναι αναζωογονητική! Γεμίζεις θαλπωρή, νοσταλγία και ανεμελιά. Και κάπου εκεί θα βρεθεί κάτι να κλοτσήσει και να… γρατζουνίσει με τον τρόπο του.

Πλακόστρωτα, σπίτια , συνθήματα, στενά και μέσα μας συνθήματα που έσβησαν όπως οι γιορτές. Και τι έμεινε; Ένα δέντρο πεταμένο; Και το δάσος τι έγινε; Χάθηκε κι αυτό εδώ και χρόνια…

Μάθαμε κάτι από τα όσα ζούμε αυτά τα χρόνια; Τον Μάρτη λέει θα τελειώσει το μαρτύριο. Η πανδημία θα αποτελεί σχεδόν παρελθόν. Τα φθινόπωρα ένα εμβόλιο σαν της γρίπης και αυτό ήταν.

Ή μήπως όχι;

Πάντως αξίζει σίγουρα να κάνεις τη βόλτα σου στην παλιά πόλη και να χαθείς στις σκέψεις σου, συνειρμικά να πιαστείς από κάπου και να συνεχίσεις στο αόρατο αυτό νοητό νήμα που σε ξεναγεί σε μια τόσο όμορφη γωνιά της πόλης του Ρεθύμνου.

Εσύ είσαι ο ξεναγός της ζωής σου, εσύ διαλέγεις τα αξιοθέατα, τη διαδρομή και αν μια πανδημία στα έφερε αλλιώς κι αν τέλειωσαν οι γιορτές και βρέθηκες παραπεταμένος στην άκρη του δρόμου, απλά συνέχισε!

Το Ρέθυμνο είναι εδώ και είναι πάντα πανέμορφο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.