Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Στην Αθήνα ο Γιώργος Μαρινάκης για τη συμμετοχή του σε διεθνείς επιστημονικές συναντήσεις για τη Βιώσιμη Κινητικότητα και την Ηλεκτροκίνηση

Στην Αθήνα θα βρίσκεται ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης από το απόγευμα της Τετάρτης 15/1/2020 μέχρι και την Κυριακή 19/1/2020 προκειμένου να λάβει μέρος ως εισηγητής και να παρακολουθήσει τις εργασίες επιστημονικών διημερίδων και θεσμικών συσκέψεων.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 16/1/2020 ο Δήμαρχος θα συμμετάσχει στην επιστημονική διημερίδα που διοργανώνει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με τους εταίρους του ευρωπαϊκού προγράμματος CiVITAS – SUMPs UP, με αντικείμενο τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και πολυτεχνικών σχολών, Ινστιτούτων και ιδιωτικών φορέων, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στόχος είναι η ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας από την εκπόνηση ΣΒΑΚ, η παρουσίαση βέλτιστων πρακτικών καθώς και η συζήτηση γύρω από τις δυνατότητες χρηματοδότησης μέτρων των ΣΒΑΚ. Ο Δήμαρχος ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Υπουργείου, θα λάβει μέρος στο διάλογο και θα παρουσιάσει με ομιλία του και προβολή οπτικού υλικού τη «Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στην πόλη του Ρεθύμνου».

Την προσεχή Πέμπτη 16/1 και την Παρασκευή 17/1 ο Δήμαρχος, θα προεδρεύσει στις εργασίες της συνεδρίασης της ΕΔΕΥΑ με θέμα τη συγκρότηση της νέας Διοίκησης της Ένωσης.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος θα λάβει μέρος στη διοργάνωση Eco-Fest 2020 που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 18, 19 & 20 Ιανουαρίου 2020, στην Τεχνόπολη, Γκάζι του Δήμου Αθηναίων. Η διοργάνωση περιλαμβάνει έκθεση – συνέδριο και παράλληλες δράσεις, αφιερωμένες στις Πράσινες Πόλεις, τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Ηλεκτροκίνηση.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης προσκλήθηκε ως ομιλητής στο Συνέδριο για την Ηλεκτροκίνηση και τα εναλλακτικά καύσιμα, που διοργανώνεται την Κυριακή 19/1 και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ, θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές από Δήμους ενώ για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί το Εγχειρίδιο του Υπουργείου Ενέργειας & Περιβάλλοντος που αφορά δυνατούς τρόπους χρηματοδότησης των Δήμων για δράσεις ηλεκτροκίνησης. Ο Δήμαρχος θα μιλήσει στο Συνέδριο με θέμα «Πολιτικές και Χρηματοδοτικές λύσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Ο Δήμαρχος θα επιστρέψει στο Ρέθυμνο το βράδυ της Κυριακής 19 Ιανουαρίου 2020 και κατά τη διάρκεια απουσίας του θα τον αναπληρώνει στα δημοτικά του καθήκοντα κι στις εκδηλώσεις στις οποίες έχει προσκληθεί , ο Αντιδήμαρχος κ. Άγγελος Μαλάς.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Συνεχίζονται οι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών – Το πρόγραμμα

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης ανακοινώνεται ότι οι …

Βαγγέλης Γιακουμάκης – Ολοκληρώνεται το δικαστήριο χωρίς να παραστεί και να απολογηθεί κανένας από τους κατηγορούμενους

Προς το τέλος της οδεύει η πολύκροτη δίκη Γιακουμάκη. Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι είναι εννέα Kρητικοί …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize