Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Στενοχωρημένοι επέστρεψαν από την κορυφή του Κουλούκωνα οι προσκυνητές – Γκρεμίστηκε ο Ναός του Τιμίου Σταυρού!

Η προσκυνηματική εκδρομή στην κορυφή του Κουλούκωνα τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής αποτελεί παράδοση για τους κατοίκους του Γαράζου, στην ενορία του οποίου ανήκει ο ναός ενώ προσκυνητές ανεβαίνουν και από τα γύρω χωριά του Μυλοποτάμου.

Ωστόσο, η εικόνα που αντίκρισαν οι φετινοί προσκυνητές, τους έκοψε την ανάσα! Ο ναός είχε καταρρεύσει στο μεγαλύτερο τμήμα του. Η οροφή, το ιερό και η νοτιοανατολική πλευρά είχαν γίνει ένας σωρός από πέτρες.

Προφανώς, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ενδεχομένως ένας κεραυνός ή οι χιονοπτώσεις, ακόμα και οι σεισμικές δονήσεις που έπληξαν φέτος την Κρήτη, προκάλεσαν την κατάρρευση του ναού.

Οι προσκυνητές ενημέρωσαν την τοπική ενορία ενώ οι κάτοικοι του Γαράζου αμέσως μετά το Πάσχα και πριν το επόμενο Σεπτέμβριο, οπότε εκατοντάδες προσκυνητές ανεβαίνουν στον Κουλούκωνα, θα οργανώσουν αποστολή για να ξαναχτίσουν τον ναό και να συνεχίσουν να τιμούν τον Τίμιο Σταυρό, όπως κάνουν γενιές και γενιές της ευρύτερης περιοχής του Μυλοποτάμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς