Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Στα έργα στην Αγία Γαλήνη ο Γιάννης Ταταράκης με τον Μανώλη Φουντιδάκη

Αυτοψία στα έργα που εκτελούνται στην Τοπική Κοινότητα Αγίας Γαλήνης πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης.

Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μανώλη Φουντιδάκη, επισκέφθηκε το κτήριο του Λιμενικού Σταθμού και της Κοινότητας όπου εκτελούνται εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης προϋπολογισμού  120.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ναυτιλίας και δίνουν λύση στο στεγαστικό πρόβλημα των τοπικών υπηρεσιών.

Στην συνέχεια επισκέφθηκε το χώρο στου παλιού σχολείο όπου κατασκευάζεται ένα σύγχρονο γήπεδο Μπάσκετ προϋπολογισμού 40.000 ευρώ το οποίο είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Τέλος, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε τις εργασίες κατασκευής δικτύου αποχέτευσης μήκους 150μ όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μια ουσιαστική παρέμβαση που λύνει ένα χρόνιο πρόβλημα διαχείρισης λυμάτων σε ένα τμήμα του οικισμού. Το συγκεκριμένο έργο υλοποιείται από πόρους του Δήμου Αγίου Βασιλείου με την συμβολή της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Μετά τις επισκέψεις, ο κ Ταταράκης δήλωσε: «Στην Αγία Γαλήνη υλοποιείται ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός που περιλαμβάνει σειρά παρεμβάσεων οι οποίες είτε έχουν γίνει, είτε εκτελούνται,  είτε προγραμματίζονται στο άμεσο μέλλον, όπως ο Περιφερειακός δρόμος προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ για το οποίο θα  υπογραφή σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο τέλος Μάιο και ο πεζόδρομος – ποδηλατόδρομος Αγία Γαλήνη – Κόκκινος Πύργος προϋπολογισμού 250.000ευρώ ο οποίος είναι έτοιμος για δημοπράτηση. Όλα αυτά τα έργα αλλάζουν ριζικά την εικόνα του οικισμού και ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μιας ταχέα αναπτυσσόμενης περιοχής όπως είναι η Αγία Γαλήνη

Ευχαριστώ θερμά τον Λιμενάρχη Ρεθύμνου Πλωτάρχη Λ.Σ. Κωνσταντίνο Καστρινάκη και τον Σταθμάρχη του Λιμενικού Σταθμού Αγίας Γαλήνης Αντώνη Σαραντουλάκη για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την συνεργασία ώστε να υλοποιηθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν τις κτιριακές υποδομές και βέβαια τις υπηρεσίες του Λιμενικού Σταθμού. Επίσης ευχαριστώ τον Πρόεδρο Μανώλη Φουντιδάκη που για την συμβολή και την συνεχή παρουσία στα έργα που εκτελούνται στον οικισμό.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.