Ρέθυμνο – Στα δύο κόπηκε ο Μυλοπόταμος – Φούσκωσε επικίνδυνα ο Γεροπόταμος – Απομακρύνθηκαν οικογένειες στον Άγιο Δημήτριο

Απομακρύνθηκαν οικογένειες από το σπίτι τους στον οικισμό “Άγιος Δημήτριος”

Sos εκπέμπει ο οικισμός Άγιος Δημήτριος στην περιοχή της Δ.Ε. Αρκαδίου του Δήμου Ρεθύμνης. Ήδη δύο οικογένειες αλλά και ένα απομακρύνθηκαν από τις κατοικίες τους καθώς τα ποτάμια ξεχείλισαν και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρρους. Το χωριό βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και οι κάτοικοι ζητούν την άμεση παρέμβαση των τοπικών Αρχών. Αναφέρονται και άλλες οικογένειες εγκλωβισμένες και τίθεται σοβαρό ζήτημα για τις επόμενες ώρες ως προς την ασφάλεια τους.

Αναφέρονται επίσης καταπτώσεις τοιχίων που έχουν φράξει το δρόμο και γενικότερα ο κίνδυνος που αντιμετωπίζει το χωριό και οι κάτοικοι είναι άμεσης ανάγκης.

Στο έλεος της κακοκαιρίας και ο δήμος Μυλοποτάμου που από τα ξημερώματα μετρά σοβαρές ζημιές. Ενδεικτικό της κατάστασης το ποτάμι στην περιοχή του Περάματος που έχει φουσκώσει επικίνδυνα.

Λόγω της καθίζησης που υπέστη η παλιά γέφυρα του Περάματος αποκλείστηκε όλος ο ορεινός Μυλοπόταμος, με αποτέλεσμα κανείς να μην μπορεί να περάσει προς ή από το Πέραμα προς τα χωριά του άνω Μυλοποτάμου

Ο δήμος Μυλοποτάμου, συγκεντρώνει αυτή την ώρα στο παλιό δημαρχείο του Γαράζου τους εκπαιδευτικούς των δημοτικών σχολείων της περιοχής που έχουν αποκλειστεί, προκειμένου να τους προσφέρει φιλοξενία μέχρι να κοπάσουν τα επικίνδυνα φαινόμενα και ν’ αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize