Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Στα Ανώγεια από χώρες της Μεσογείου για τα εμβληματικά βουνά

Εταίροι από 5 χώρες του ευρωπαϊκού νότου βρέθηκαν στα Ανώγεια με αφορμή συνέδριο για τα εμβληματικά βουνά της Μεσογείου. Την Ελλάδα εκπροσώπησαν ο Όλυμπος και ο Ψηλορείτης σε μια προσπάθεια και οι ορεινές περιοχές να ενισχύσουν το εισόδημά τους από τον τουρισμό, με βιώσιμο και σωστό αναπτυξιακό τρόπο.

Τα Ανώγεια έφεραν επάξια εις πέρας το συνέδριο για τα 9 εμβληματικά βουνά σε χώρες της Μεσογείου, φιλοξενώντας εταίρους από χώρες του ευρωπαϊκού νότου. Εμπλεκόμενοι φορείς του τουρισμού και της ανάπτυξης των ορεσίβιων κοινωνιών, έδωσαν το παρών, παρουσίασαν τις πρακτικές τους με στόχο η τεχνογνωσία του ενός να γίνει μάθημα του άλλου και αντίστροφα.

Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχαν εταίροι από την Αλβανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα την οποία εκπροσώπησαν ως εμβληματικά βουνά, ο Όλυμπος και ο Ψηλορείτης. Ένας από τους στόχους είναι και να… ανεβούν οι τουρίστες του ήλιου, της θάλασσας και της παραλίας, στα… βουνά για να ενισχυθεί το εισόδημα των ορεινών περιοχών μέσα από τον επαναπροσδιορισμό των τουριστικών ροών και των οικονομικών αποτελεσμάτων σε ένα πιο βιώσιμο και υπεύθυνο τουρισμό.

Παράλληλοι στόχοι είναι η δημιουργία και η πειραματική εφαρμογή ενός νέου τουριστικού μοντέλου βασισμένου στην ενδοχώρα των παράκτιων περιοχών, όπως και η βελτίωση της διεθνούς αναγνώρισης των ιδιαιτεροτήτων των βουνών και κατ’ επέκταση των ίδιων των βουνών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το φυσικό γεωπάρκο του Ψηλορείτη έλαβε το πράσινο κλειδί για τα επόμενα 4 χρόνια, ώστε να παραμείνει μέλος του δικτύου της UNESCO.

cretedoc.gr

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Έγινε καταγγελία για παιδεραστία, αλλά δεν αποδείχθηκε

Συνελήφθη 70χρονος Η καταγγελία απασχόλησε τις τοπικές διωκτικές αρχές. Ωστόσο, δεν αποδείχθηκε ορθή η καταγγελία. …

Ρέθυμνο – Τι θα γίνει με τα 80α Αρκάδια;

Φέτος λόγω των εξαιρετικά δυσμενών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί για όλους από την πανδημία και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize