Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Στα 5 εκατομμύρια ευρώ η πρώτη αποτίμηση των καταστροφών – Κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, ζητά δήμος

Εικόνες καταστροφής στο οδικό δίκτυο της ενδοχώρας του Ρεθύμνου.

Χωριά αποκλεισμένα από τους κομμένους δρόμους.

Ζημιές εκατομμυρίων ευρώ και αίτημα δήμου να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ακόμα και μετά την παύση των βροχοπτώσεων ελλοχεύουν κίνδυνοι για οδηγούς και διερχόμενους, λόγω των υπέρεμετρων ποσοτήτων νερού που δέχθηκε το νησί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η υποχώρηση των τεράστιων όγκων νερού, αποκάλυψε το μέγεθος της καταστροφής. Δρόμοι κομμένοι στα δύο από τις καθιζήσεις του οδοστρώματος.

Χωριά αποκλεισμένα στον ορεινό Μυλοπόταμο και το Αμάρι με τον δήμο Αμαρίου να καταθέτει εμπεριστατωμένο φάκελο στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου, αιτούμενος να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ο δρόμος Κράνα – Ζωνιανά είναι άβατος για βαρέα οχήματα. Καθιζήσεις στο οδόστρωμα υπάρχουν και πριν τους Αποστόλους Αμαρίου, ερχόμενοι από Ρέθυμνο.

Κλειστοί επ’ αόριστον παραμένουν οι δρόμοι Καλονύκτι – Παλαίλιμνος – Σαϊτούρες και Σταυρός – Μπαλί.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στους δήμους Ανωγείων και Μυλοποτάμου, απαιτούνται 2 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών, 1,5 εκ. ευρώ στον δήμο Αμαρίου, 1 εκ. ευρώ στον δήμο Αγίου Βασιλείου και 500 χιλιάδες ευρώ στον μητροπολιτικό δήμο του Ρεθύμνου.

Η Λίμνη του Κουρνά που η στάθμη της το περασμένο καλοκαίρι είχε υποχωρήσει κατά 10 σχεδόν μέτρα από το φυσιολογικό, όχι μόνο επανήλθε στα συνήθη της μεγέθη, αλλά υπερχείλισε, πλημμυρίζοντας τον δρόμο.

Προσοχή λοιπόν από τους οδηγούς και δη στις ιρλανδικές διαβάσεις που είναι δρόμοι ισόπεδοι με τα ορμητικά νερά των ποταμών και χειμάρρων. 30 εκ, νερού μπορούν να παρασύρουν επιβατικό όχημα και μισό μέτρο, όχημα 4×4.

cretedoc.gr

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Κοινωνικό φροντιστήριο στο 3ο Γυμνάσιο

Ξεκινά την 1η Οκτωβρίου η ενισχυτική διδασκαλία για μαθητές Α’ και Β’ λυκείου του δήμου …

Ρέθυμνο – Σημαντική ενημέρωση στους πλοιοκτήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών

Το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, ενημερώνει στους …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize