Ρέθυμνο – Στα 10 εκατομμύρια ευρώ οι βεβαιωμένες οφειλές δημοτών

Λίγο πριν το πέρας του 2019, στο κόκκινο βρίσκονται οι οικονομικές διεργασίες του δήμου Ρεθύμνου. Στα 10 εκατομμύρια ανέρχονται οι βεβαιωμένες οφειλές προς τον δήμο με τους δημότες να έχουν ακόμα το περιθώριο να τις τακτοποιήσουν μετά από νέα παράταση. Την ίδια ώρα, σταθερά θα παραμείνουν τα δημοτικά τέλη με κάποιες εξαιρέσεις, ενώ συνεχίζονται οι διεργασίες για την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Στα 10 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι βεβαιωμένες οφειλές προς τον δήμο Ρεθύμνου εκ των οποίων αναμένεται να ρυθμιστούν από τους δημότες, το 10% εξ αυτών, αποφέροντας 1 εκατομμύριο ευρώ στα ταμεία του δήμου. Η διαδικασία είσπραξης των ρυθμισμένων οφειλών συνεχίζεται κανονικά, ενώ κατά περιόδους κλείνουν τα ταμεία της οικονομικής υπηρεσίας στο Άδελε, λόγω φόρτου εργασίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, σταθερά θα μείνουν στην πλειοψηφία τους τα δημοτικά τέλη του δήμου Ρεθύμνου για το 2020, ενώ μειώσεις θα παρατηρήσουν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού.

Τέλος, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στην οικονομική επιτροπή, έτσι ώστε να παρουσιαστεί άρτιος ο προϋπολογισμός του δήμου Ρεθύμνου που περιλαμβάνει τεχνικό έργο 29,5 εκατομμυρίων ευρώ, για να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

cretedoc.gr

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Ματαίωση της συναυλίας αλληλεγγύης για τη στήριξη των συσσιτίων της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων

Σεβόμενοι το πολύτιμο δώρο του Θεού στον άνθρωπο που είναι η υγεία και υπακούοντας στα …

Ρέθυμνο – Οι σύγχρονοι “Δεκαπεντάρηδες” ή “Καλυβιώτες” της Παναγιάς Χαρακιανής – Παραμένουν σε καλύβες τον Δεκαπενταύγουστο

Ένα χριστιανικό έθιμο που χάνεται στα βάθη των αιώνων συντελείται στην Παναγιά την Χαρακιανή. Οι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize