Ρέθυμνο – Σπίτια που πλημμύρισαν εντοπίζονται κυρίως γύρω από τον Πλατανιανό Ποταμό και στην περιοχή του Ατσιποπούλου

Το κύμα της κακοκαιρίας και των έντονων βροχοπτώσεων έπληξε βαριά το δήμο Ρεθύμνου. Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Δημήτρη Λελεδάκη στο Δήμο Ρεθύμνου, τα ακραία καιρικά φαινόμενα δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα κυρίως στο ανατολικό Ρέθυμνο, στην περιοχή του Πλατανιά, στο Σταυρωμένου και στην Πηγή, όπου τα πλημμυρικά φαινόμενα πήραν ανησυχητικές διαστάσεις.

Ακόμα μία δύσκολη νύχτα πέρασε ο δήμος Ρεθύμνης, όπου οι ισχυρές βροχοπτώσεις συνεχίστηκαν προκαλώντας πρόσθετα προβλήματα. Τα συνεργεία έτρεχαν ολόκληρη την νύχτα. Οι φωτογραφίες από ανάρτηση του αντιδημάρχου Δημήτρη Λελεδάκη που επέβλεπε απεγκλωβίσεις και διευθετήσεις ρεμάτων.

Μάλιστα στη αρχή οι κάτοικοι του Πλατανιά και του Σταυρωμένου κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, κάτι που ευτυχώς τελικά δεν χρειάστηκε. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι στον ποταμό του Σταυρωμένου το νερό ξεπέρασε τα τέσσερα μέτρα.

Σπίτια που πλημμύρισαν εντοπίζονται κυρίως γύρω από τον Πλατανιανό Ποταμό και στην περιοχή του Ατσιποπούλου.

Στα χωριά του Βρύσινα στην ανατολική πλευρά του Ρέθυμνου σημειώθηκαν κατολισθήσεις και το κεντρικό οδικό δίκτυο χρειάστηκε να καθαρίζεται συνεχώς από συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας. Από την άλλη, οι αγροτικοί δρόμοι είναι ακόμα κλειστοί καθώς έχουν μετατραπεί σε ρυάκια, ενώ οι καταστροφές υπολογίζονται ότι είναι πολύ μεγάλες.

Προβλήματα όμως εντοπίζονται και στη δυτική πλευρά του Ρέθυμνου, με ζημιές στην οδοποιία και κατολισθήσεις. Μάλιστα, η υπερχείλιση του ποταμού στον Πετρέ στο ύψος της Καρωτής, παράσυρε μηχάνημα το οποίο συνεργεία προσπαθούν ν’ ανασύρουν κάτω από τόνους λάσπης.

Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν και στη θέση Χαλικιά δίπλα στον Πλατανιανό Ποταμό νότια της Εθνικής Οδού όπου καταστράφηκαν καλλιέργειες και θερμοκήπια και για ώρες αποκλείστηκαν τα σπίτια της περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize