Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – SOS εκπέμπει το… ασθενοφόρο του ΚΥ Σπηλίου

Μπορεί η δήλωση του Υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Δημήτρη Αγαπίου, στον ΑΝΤΕΝΝΑ Δυτικής Κρήτης, περί νέων ασθενοφόρων εντός του επόμενου 6μηνου στα Κέντρα Υγείας της Κρήτης να… “ανακουφίζει”, αρκεί βεβαίως να υλοποιηθεί, ωστόσο, οι ανάγκες μέσα σε έναν δύσκολο χειμώνα παραμένουν.

Ειδικά το Κέντρο Υγείας Σπηλίου εκπέμπει SOS για το ασθενοφόρο που κάνει τις διακομιδές, καθώς πρόκειται κυριολεκτικά για ένα… σαράβαλο που ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί διαλυθεί στο δρόμο και πλέον, όπως μαθαίνουμε, ουδείς μηχανικός αναλαμβάνει να το συμμαζέψει.

Κι αν οι διασώστες και όσοι μεταφέρθηκαν με το συγκεκριμένο ασθενοφόρο (που σημειωτέον δεν έχει καν air condition) την καλοκαιρινή σεζόν που μας πέρασε ήταν… τυχεροί που επέζησαν, τότε μην προκαλούμε την τύχη μας τους μήνες που έρχονται.

Πως λοιπόν θα περάσουν αυτοί οι έξι μήνες για το Σπήλι και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου;

Μετά την εκπομπή της περασμένης Πέμπτης, όταν ο κ. Αγαπίου έκανε και την σχετική ανακοίνωση, ο Δήμαρχος της περιοχής, Γιάννης Ταταράκης, επικοινώνησε με τον Υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ και του έθεσε τους εύλογους προβληματισμούς του.

Έχοντας δε ως πρόσφατο το παράδειγμα του Κ.Υ. Κισσάμου, μήπως πρέπει να ψάξουμε να βρεθεί κάτι ανάλογο και για το Σπήλι;

Ένα όχημα 20ετίας είναι πλέον… άχρηστο να παρέχει ακόμη και τις στοιχειώδης υπηρεσίες υγείας, πολύ δε περισσότερο να κυκλοφορεί στους δρόμους κουβαλώντας τα δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρά του.

Όχι, οι πάνω από 3.000 κάτοικοι του Δήμου Αγίου Βασιλείου -οι οποίοι κάθε καλοκαίρι υπερπολλαπλασιάζονται- δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Και θα συνεχίσουμε να το γράφουμε μέχρι να δούμε… χθες ένα ασθενοφόρο της προκοπής να εξυπηρετεί τις ανάγκες της περιοχής!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς