Ρέθυμνο ΣΚΟΡ – “Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά καλή επιτυχία και καλά πλασαρίσματα και σε Πανελλήνιο επίπεδο!”

Οι επιτυχίες των μικρών και μεγαλύτερων αθλητών του Σκακιστικού Ομίλου Ρεθύμνου ξεκινούν από τα Παγκρήτια Νεανικά όπου μετά από διαδοχικούς προκριματικούς και τελικούς αγώνες στο Ηράκλειο τον Φεβρουάριο, στα Κ8 η Ιωάννα Χρυσού κατέκτησε την τρίτη θέση, στα Α16 ο Μιχάλης Πελαντάκης τη δεύτερη θέση, όπως και η Χρυσή Κουκουράκη στα Κ16.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο πρώτοι από κάθε κατηγορία εξασφαλίζουν την δωρεάν φιλοξενία στο κορυφαίο Νεανικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα που θα γίνει στην Πάτρα τον προσεχές Ιούνιο. Στη συγκεκριμένη μάλιστα διοργάνωση όσοι σκακιστές καταφέρουν να ανέβουν στο βάθρο των μεταλλίων εξασφαλίζουν και μοριοδότηση για την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο.

Οι πολύ καλές, ωστόσο, παρουσίες συνεχίστηκαν και στα Μαθητικα Πρωταθλήματα. Συγκεκριμένα στο Μαθητικό Πρωτάθλημα Δυτικής Κρήτης που διοργανώθηκε στην Ορθόδοξη Ακαδημία στο Κολυμπάρι αρχές Μαρτίου συμμετείχαν 16 παιδιά από το Ρέθυμνο. Οι μικροί και μεγαλύτεροι αθλητές του ΣκοΡ κατέκτησαν 5 μετάλλια, 1 χρυσό η Κουκουράκη Χρυσή απο το 1ο Λύκειο, 3 αργυρά η Τριπολιτάκη Ειρήνη στην Στ’ Δημοτικού από το 14ο Δημοτικό, η Ιωάννα Χρυσού στη Β΄Δημοτικού από το 2ο, η Τσακαλάκη Καλλιόπη στην Α’ Δημοτικού επίσης από το 2ο  και 1 χάλκινο ο Γάσπαρης Δημήτρης – Θαδδαίος στην Α’ Δημοτικού από το 2ο Δημοτικό Ατσιπόπουλου. Εκτός των παιδιών που κέρισαν μια θέση στο βάθρο, έχοντας πολύ καλή παρουσία κέρδισαν την πρόκριση για το Παγκρήτιο Μαθητικό και οι: Τζανουδάκης Γεώργιος, Ηλιακάκης Μανώλης, Κουρμουλάκης Βαρδής, Buldus Andrei, Τζανάκης Μάνος, Ηλιακάκης Μιχάλης, Καλημεράκη Μιχαέλα, Διδασκάλου Αντώνης, Καβούνης Γιώργος, Φραϊδάκης Μανώλης και Αλεξαντωνάκη Άννα.

Στο Παγκρήτιο Μαθητικό Πρωτάθλημα που ακολούθησε στο Ηράκλειο 16 -17 Μαρτίου τρία κορίτσια κατάφεραν να διακριθούν, με το χρυσό κύπελλο η Κουκουράκη Χρυσή στα Λύκεια,  με το αργυρό μετάλλιο η Τριπολιτάκη Ειρήνη στην Στ’ Δημοτικού και με το χάλκινο μετάλλιο η Ιωάννα Χρυσού στη Β΄Δημοτικού.

Εκτός των τριών κοριτσιών, κέρδισαν την πρόκριση για το Πανελλήνιο Μαθητικό που θα γινει στο Περιστέρι 20 -22 Απριλίου και οι Τζανουδάκης Γεώργιος, Τσακαλάκη Καλλιόπη, Κουρμουλάκης Βαρδής, Διδασκάλου Αντώνης, Καβούνης Γιώργος και Φραϊδάκης Μανώλης.

Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά καλή επιτυχία και καλά πλασαρίσματα και σε Πανελλήνιο επίπεδο.

φωτό αρχείου

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Η κρυφή παραλία του νότου με την άγρια ομορφιά που κόβει την ανάσα

Στο νότιο τμήμα του Ρεθύμνου, μεταξύ της παραλίας του Πλακιά και εκείνης της Πρέβελης, συναντάται το …

Ρέθυμνο – Στην παραλία Πρέβελη το φοινικόδασος «αγκαλιάζει» το νότιο Κρητικό πέλαγος!

Η περιοχή του Πρέβελη στο νότο του Νομού Ρεθύμνου, αποτελεί  δικαιολογημένα έναν από τους πιο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize