Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Σφοδρές αντιδράσεις για τις λαϊκές αγορές – Κατέθεσαν ενημερωτικό υπόμνημα στην Μαρία Λιονή

Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης είχαν σήμερα οι εκπρόσωποι των παραγωγών & εμπόρων των λαϊκών αγορών

 

Την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, επισκέφτηκαν σήμερα εκπρόσωποι της Ένωσης Παραγωγών – Πωλητών Λαϊκών Αγορών Ν. Ρεθύμνης και του Συλλόγου Εμπόρων & Βιοτεχνών Λαϊκών Αγορών Ρεθύμνου στο πλαίσιο των πανελλήνιων κινητοποιήσεων του κλάδου, που διαμαρτύρεται για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης.

 

Η ολιγομελής αντιπροσωπεία των παραγωγών  – εμπόρων που είχε συνάντηση με την κα Λιονή στην έδρα της Π.Ε.Ρ., παρουσία του Περιφερειακού Συμβούλου Ρεθύμνης, κ. Νίκου Μανουσάκη και του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π.Ε.Ρ. κ. Μιχάλη Δαράκη, κατέθεσαν ενημερωτικό υπόμνημα με τις αντιρρήσεις και τις προτάσεις τους αναφορικά στο Νομοσχέδιο για τις Λαϊκές Αγορές. 

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στην αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο της προκήρυξης και της τριετούς διάρκειας  των αδειών των παραγωγών στις λαϊκές αγορές και στη δυνατότητα να μετατρέψουν οι παραγωγοί την άδειά τους σε εμπορική. Eπίσης, εξέφρασαν τη διαφωνία τους σχετικά με το να παρέχεται η δυνατότητα υφιστάμενοι και νέοι κάτοχοι άδειας δραστηριοποίησης στις Λαϊκές Αγορές να συστήνουν νομικά πρόσωπα με ίδιο Κ.Α.Δ.

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, από την πλευρά της δήλωσε σχετικά:

 

« Για την Περιφέρεια Κρήτης ο  θεσμός των Λαϊκών Αγορών έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για την τοπική οικονομία και την πρωτογενή παραγωγή, καθώς προάγει τα τοπικά προϊόντα και ενισχύει με εισόδημα τους παραγωγούς μας. Η ενίσχυση και η εξέλιξη των λαϊκών αγορών προς όφελος τόσο των μικροπαραγωγών, των αυτοαπασχολούμενων μικροεμπόρων αλλά και των καταναλωτών, αποτελεί προτεραιότητα για μας. Σε συνεργασία με τους Δήμους και τους Συλλόγους των παραγωγών και εμπόρων, προσπαθούμε ως Περιφέρεια και εποπτεύουσα εκ του νόμου αρχή της λειτουργίας αυτών, να ενισχύσουμε και να εκσυγχρονίσουμε το Θεσμό. Το νέο σχέδιο Νόμου για τις λαϊκές αγορές μας βρίσκει αντίθετους καθώς με τις τροποποιήσεις του υπογράφει την καταδίκη των μικροπαραγωγών – μικροεμπόρων, που βιοπορίζονται μέσα από τις λαϊκές αγορές και ταυτόχρονα με την ανάθεση της διοίκησης των λαϊκών σχήματα ΣΔΙΤ, εξοστρακίζει από τις λαϊκές τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Περιφέρειας και των Δήμων  με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προστασία των καταναλωτών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς